Johan Flipse volgt Bert van den Brom op als hoofdtrainer

Cobu Boys krijgt deze zomer een nieuwe hoofdtrainer: Johan Flipse. De 50-jarige oefenmeester is de opvolger van Bert van den Brom, die het stokje na zes mooie seizoenen overdraagt.

Flipse, die momenteel zowel het tweede seniorenteam als de JO19-1 van Cobu Boys onder zijn hoede heeft, omschrijft zichzelf als een ´enthousiaste, ambitieuze en gedreven trainer´. ,,Ik wil individuele spelers en teams graag beter maken. Dit geeft mij veel energie, omdat ik zie dat deze ontwikkeling leidt tot betere prestaties en meer spelplezier. Inzet, eerlijkheid en ´doen wat je belooft´ zijn belangrijke waarden in de samenwerking met mijn spelers en staf. Ik vind het leuk en uitdagend om (jonge) spelers te coachen, te motiveren en te stimuleren om het maximale uit zichzelf te halen.´´ 

Doorstroming jeugd

,,We zijn dolblij met Johan als nieuwe hoofdtrainer´´, vertelt Damion Dekkers namens het bestuur. ,,Omdat hij al jaren aan ons verbonden is, kent hij de club door en door. In Johan hebben we iemand gevonden die naadloos aansluit bij de beleidslijn die we als bestuur hebben ingezet: we willen de doorstroming van de jeugd naar de hogere seniorenteams bevorderen, zodat we op termijn een eerste elftal krijgen met nog meer ´eigen´ gezichten. Met zijn kennis en kwaliteiten kan Johan ons hierbij uitstekend helpen. Bovendien is hij een echte familieman; een warme persoonlijkheid, die oog heeft voor de spelers die hij begeleidt. Een echte aanwinst dus.´´

,,De visie van de club past uitstekend bij die van mij´´, aldus Johan. ,,Het lijkt me een mooie uitdaging om het eerste en tweede elftal nog dichter bij elkaar te brengen en ervoor te zorgen dat er meer jeugd doorstroomt naar het hoogste team.´´

Johan, in het dagelijks leven werkzaam als IT-manager, is al sinds 2008 verbonden aan onze vereniging. De Amersfoorter begeleidde diverse pupillenteams en oogstte volop successen met het allereerste meidenteam (MO19-1), dat onder zijn leiding diverse keren kampioen werd. In de tussentijd volgde hij trainerscursussen bij de KNVB, die twee diploma´s opleverden: UEFA Trainer Coach II en III. Hij maakte uitstapjes naar jeugdteams van Roda´46 (JO19-1), Hoogland (JO19-1), en ASC Nieuwland (JO17-1), alvorens hij in 2014 terugkeerde bij Cobu Boys. Sinds 2017 staat de oefenmeester aan het roer bij het tweede seniorenteam. Afgelopen seizoen leidde hij deze ploeg naar de titel in de vierde klasse, waarmee promotie naar de reserve derde klasse werd afgedwongen.

Bert van den Brom

De komende maanden is Bert van den Brom nog actief als hoofdtrainer bij de hoofdmacht van Cobu Boys, die momenteel de derde plek bezet in de Vierde klasse G. De Amersfoortse oefenmeester, die na dit seizoen stopt als trainer, meldde zich in de zomer van 2014 op Sportpark Zielhorst. Hoogtepunt was het kampioenschap in 2017, waarmee promotie naar de derde klasse werd afgedwongen. Later dit seizoen uiteraard meer aandacht voor het afscheid van Bert.

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)