CB1 maakt korte metten met VOP: 6-0

Het eerste van Cobu Boys had zaterdag geen kind aan buurman VOP. De formatie van gelegenheidscoach Jos Helmich won met 6-0. Bert de Ruiter maakte het verslag.

Na de zure nederlaag verleden week tegen koploper Zeist is het de vraag of onze jongens zich kunnen herpakken in de derby tegen VOP.
Hoofdtrainer Bert van den Brom is door ziekte afwezig vandaag, vandaar dat assistent-trainer Jos Helmich de honneurs zal waarnemen.
De 4 genomen corners door Cobu Boys in de eerste 4 minuten leveren nog geen doelpunt op. Dit geldt ook voor de aanvaller van VOP die in de 6e minuut naast schiet.
Een minuutje later is het Robin van den Brom die vanaf links Tim Govers weet te vinden die naast tikt.
In minuut 9 van deze wedstrijd verovert Leroy Baum met een mooie sliding de bal. Via Tim en Wessel Schmidt kopt Iliass Stremming de bal daarna door richting Robin die tegen rechterpaal knalt!
7 minuten later krijgt Robin nog een kans om te scoren. Deze keer schiet hij naast. Even later zien we met een mooie actie van Iliass vanaf links Robin bereiken…hij knalt over.
We zitten inmiddels in de 22e minuut als na een mooie combinatie van Wessel en Tim CG de bal via Iliass bij Robin belandt, die gigantisch mooi uithaalt en hierdoor de 1-0 op het scorebord weet te brengen.
Hierna krijgen we in deze 1e helft nog kansen om te scoren via Robin (zijn uithaal wordt door de keeper van VOP gered), Tim die op de lat knalt en een giga kans van Tim, waarbij de keeper van VOP met een redding weigert om mee te werken aan een 2-0 voorsprong.
Met een magere 1-0 gaan we de rust in.

De 2e helft…..

Die is nog maar net begonnen als Robin vanaf links op Tim speelt die in de 47e minuut de 2-0 weet te maken.
Even later (51e minuut) is het weer raak als via Robin en Kheibar Mangal de bal bij Tim belandt, die niet egoïstisch is maar de bal in scoringspositie aan Iliass schenkt om hem de 3-0 te laten scoren.
Twee minuten later is het wederom Iliass die op aangeven van Robin weet raak te schieten, 4-0!
VOP doet hierna nog wel iets terug. Zo weten zij in minuut 55 uit een vrije trap net buiten de 16 bijna te scoren. Zij
vinden echter Sander van Andel op hun weg…hij stompt de inzet met een mooie redding tot corner.
In de 57e minuut zijn wij weer aan de beurt als via Wessel en Tim onze Robin maar een ietsiepietsie links naast de buitenkant paal van VOP weet te schieten.
Hierna besluit trainer Jos te wisselen. Cumali Karaman gaat eruit en Damion Dekkers komt erin.
Nadat VOP in de 64e minuut over onze doelman heeft geschoten is het Damion die op aangeven van Robin ouderwets lekker uithaalt, helaas voor hem en ons gaat zijn schot rechts naast.
Een minuutje later moet Sander weer eens aan de bak, met zijn voet voorkomt hij een tegendoelpunt.
In de 67e minuut weet hierna Robin op aangeven van Iliass zijn 2e en dus de 5-0 te scoren. Hierna komen Gian Ders en Burak Yasir Rahat het veld in voor Leroy en Wessel. Nadat Tim maar net naast het doel van VOP heeft gekopt is het in de 80e minuut die dekselse Yasir die de 6-0 weet te maken!
Hierna besluit de scheidsrechter er mee te kappen. (een hagelbui maakte verder spelen onmogelijk).
We winnen met 6-0 en kunnen met een goed gevoel de winterstop in. Man of the match? Kwam het foutloos spelende centrale duo Mike de Graaf en Matthijs Nieman hiervoor in aanmerking of toch iemand anders? De supporters kozen vandaag voor Boris Bunnik. Boris die al weken in vorm is liet vandaag met messcherpe slidings, inzet en karakter zien dat hij de terechte ‘man’ is, gefeliciteerd!