De Topper

Zeist tegen Cobu Boys. Mijn warming-up begint op vrijdag. Even de route verkennen, even de site van sv Zeist bekijken. Ziet er goed uit, met een mooie accommodatie. Ik kijk uit naar de topper tussen sv Zeist en Cobu Boys!

Een slingerweggetje door het bos leidt ons naar het mooie sportpark. Het veld is zacht door de vele regen. Een leuk en laag clubgebouw, en daarnaast een mooie oude tribune. Gaaf! Ik vind het leuk om even het clubhuis te verkennen. De fotowand over het roemrijke verleden is de moeite waard. Ik krijg van een Zeist-supporter spontaan een compliment over mijn Club van 100 sjaal met clublogo!

Dan die tribune, daar heb ik echt van genoten. Mooi gebouwd, veel hout en lekker oud. Natuurlijk met het clublogo van Zeist. Bij zo’n tribune hoort ook die verslaggever van radio Stadshart Zeist. Opvallend, en toch onopvallend: in het midden van de tribune een doorgang, dat is eigenlijk de spelerstunnel naar het veld.

Heel jammer dat Zeist die niet meer gebruikt. Dat is toch geweldig bij zo’n topwedstrijd, als de scheids met de teams door die tunnel van onder de tribune het veld op komt? Daar droom je als speler toch van? De nummer 1 tegen de nummer 2, en dan door die spelerstunnel in looppas het veld op? Dat was gaaf geweest!

In de wedstrijd zit echt alles. Strijd, beleving, zoals ik dit seizoen nog niet eerder gezien heb. Boeiend vanaf de allereerste minuut. Een echte topper. Het is misschien niet goed, maar de spanning vergoedt veel. Tegen het einde van de wedstrijd moet het licht aan. Het hoort er allemaal bij…

De Cobu Boys spelers staan hun mannetje. Cumali zet na 3 minuten de toon. Sinterklaas is geweest, geen cadeautjes meer. Matthijs, rustig aan de bal en kopsterk. Robin maakt toch weer de openingsgoal. Leroy gaat voorop in de strijd, al blijft terugspelen met rechts een aandachtspuntje. Mike voorkomt voor rust een zeker doelpunt van Zeist. Jaron is onvermoeibaar. Iliass blijft onnavolgbaar in zijn acties. Boris gebruikt zijn snelheid verdedigend en aanvallend. Wessel met twee briljante assists. Tim met de koelbloedige tweede goal. Sander stopte de penalty in de laatste minuut. De invallers staan ook hun mannetje. Damion valt in, je merkt niet dat hij lang geblesseerd was. Yasir zorgt in de laatste minuten voor veel druk. Kheibar pakt het middenveld. Bewondering voor Gian en Niels, die niet invallen, maar het is wel erg fijn om hen achter de hand te hebben. Aart is scherp langs de lijn. De bank met Bert, Bert, Jos, en Bart roert zich. Lia lapt Cumali keer op keer weer op. Wow, wat een team!

Spannend van de eerste tot de laatste seconde van de blessuretijd, en natuurlijk is het jammer dat Cobu Boys verliest. Toch, naar deze wedstrijden kom ik graag kijken. Weinig gezeur, veel beleving, geen tijd en ook geen reden om bij de scheids te klagen. Heerlijk!

Voor mij was dit een echte topper, met alles erop en eraan! Klasse, Boys!

12-12-2019, Aaldert Hofman

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)