CB1 verliest in topper van koploper Zeist

Lange tijd leek het eerste van Cobu Boys koploper Zeist te verslaan, maar in de slotfase ging het toch nog mis voor de mannen van Bert van den Brom. Bert de Ruiter maakte het verslag.

Vandaag staat er een heuse topper op het programma, de nummer 1 (Zeist) tegen de nummer 2 (Cobu Boys). We gaan ervoor!
De eerste kans in deze wedstrijd is in de 6e minuut voor Zeist, een vrije kopkans gaat (gelukkig voor ons) ver naast.
5 minuten later opent Leroy Baum vanaf links op Robin van den Brom die vanaf diezelfde linkerkant voorgeeft op Wessel Schmidt die zijn inzet rechts (ook wat ver)naast het doel van Zeist ziet gaan. We zitten inmiddels in de 15e minuut als Sander van Andel een schot van Zeist uit zijn doel moet rammen om een tegentreffer te voorkomen.
Hierna komt Cobu Boys (2 minuten later) op voorsprong als Iliass Stremming de bal op Jaron van de Kamp inspeelt die vanaf rechts Wessel weet te bereiken die daarna op maat Robin de 0-1 laat intikken. Hierna is het Zeist die in deze 1e helft het heft in handen zal nemen in. Zo scoren zij in de 26e minuut de gelijkmaker en dus de 1-1 en gaat een schot van hen 5 minuten later maar net naast het doel van onze Sander.
Even later komen wij echt goed weg als een speler van Zeist vrij voor onze keeper (Sander) weet te verschijnen. Het is dat Sander zijn doel goed verkleind en dat hierna Mike de Graaf de bal richting zijlijn weet te knallen anders is het toch echt 2-1 hoor!
Zeist drukt hierna door en krijgt het voor elkaar dat zelfs (de vandaag uitstekend voetballende) Leroy een bal verkeerd terugspeelt op Sander. We hebben het geluk van de wereld…een ‘polletje’ voorkomt een tegendoelpunt, de bal gaat miraculeus net naast ons doel. Hierna komen wij voor het rustsignaal nog aan bod via een vrije trap van Robin die rechts naast gaat. Met een fortuinlijke 1-1 gaan we de rust in.

De 2e helft…..

In deze 2e helft zien wij Iliass in de 52e minuut vanaf rechts voorgeven op Robin die inkopt….de keeper van Zeist staat op de juiste plek, geen doelpunt dus.
Een paar minuten later weet Robin vanaf links Jaron in scoringspositie te brengen…Jaron haalt uit…via het hoofd van Tim CG en tegenstander gaat zijn inzet maar net over.
Daarna verschijnt Zeist opeens vrij voor Sander….ook over!
We zitten inmiddels in de 69e minuut als wij een geweldig mooi doelpunt zien als Wessel met een technisch hoogstandje Tim Govers weet te vinden die de bal weergaloos weet in te schieten, 1-2!
We zijn op dat moment de betere partij in de wedstrijd en het wachten is op de genadeklap. In de 76e minuut is het bijna zover als Robin vanaf rechts een vrije trap neemt…via een verdediger van Zeist gaat zijn trap echter over het doel…meer dan een corner levert dit ons op dat moment niet op.
Hierna volgen er enkele wissels. Zo worden Iliass, de goed spelende Cumali Karaman en de (vooral in de 2e helft) goed spelende Jaron vervangen door respectievelijk (de van een langdurige blessure teruggekeerde) Damion DekkersBurak Yasir Rahat en Kheibar Mangal.
Het is een kwestie van uitspelen denkt uw stukkiesschrijver na deze wissels want Zeist komt er in deze 2e helft niet echt aan de pas….
Onze tegenstander zet echter in de laatste minuten van deze wedstrijd aan en zet alles op alles.
In de 89e minuut scoren zij hierdoor met een lob over doelman Sander de gelijkmaker, 2-2.
Daarna (of het niet erg genoeg is!) weten zij in blessuretijd een penalty te forceren. Een penalty die wordt gestopt door Sander van Andel! ‘Nee’ zegt de scheidsrechter ‘want ik heb nog niet gefloten’. De penalty moet over genomen worden….en dit keer gaat ‘ie’ er wel in en staat het 3-2.
Het laatste wapenfeit hierna is voor Cobu Boys…een vrije trap van Robin (vanaf een metertje of 30) gaat echter over. We verliezen met 3-2. Een zeer zure nederlaag, want een gelijkspel had toch echt wel verdiend geweest.
Natuurlijk was Zeist in de 1e helft de veel betere partij maar wat een inzet toonden wij (wat dacht u bijvoorbeeld van de inzet van Boris Bunnik, Jaron en Matthijs Nieman?) in de 2e helft! Die 2e helft was tot minuut 89 voor ons!
Complimenten aan alle spelers want we gingen er met zijn alles voor vandaag. Natuurlijk was het na deze wedstrijd stil in de kleedkamer, wat waren we dichtbij een overwinning en hoe is het mogelijk dat wij onze voorsprong op het laatste moment uit handen gaven?
Tja dat is voetbal hè maar niet getreurd. We staan weliswaar nu 4 punten achter de koploper maar het seizoen is nog lang. Met hetgeen wat wij vandaag hebben laten zien is er nog volop hoop! Volgende week gaan we gewoon weer volop aan de bak tegen VOP om daarna de winterstop in te gaan. De derby tegen VOP begint overigens om 14.30 op sportpark Zielhorst, tot dan!