CB1 overtuigend langs de Posthoorn

De hoofdmacht van Cobu Boys heeft de derby tegen de Posthoorn zaterdag overtuigend gewonnen. De mannen van Bert van den Brom wonnen met 6-0. Bert de Ruiter tekende zoals gebruikelijk voor het verslag.

Vandaag ontvangen wij de Posthoorn op ons sportpark voor de eerste derby van dit seizoen. Een tegenstander die we vaker zijn tegengekomen en niet zomaar te verslaan is. In de 7e minuut is het Leroy Baum die vanaf links Robin van den Brom weet te bereiken. Robin zet voor op Wessel Schmidt, die (ver) overschiet. 4 minuten later zien we wederom Leroy vanaf links op Robin spelen, die deze keer op maat voorgeeft op Kheibar Mangal die vrij voor de keeper van de Posthoorn niet twijfelt maar in 1x uithaalt…de bal gaat naast.
We zitten in de 16e minuut als Wessel vanaf links op Iliass Stremming
speelt die eerst een tegenstander uitkapt om daarna Kheibar in scoringspositie te brengen…hij schiet naast.
Een minuutje later zien we de Posthoorn met een snelle uitval een kans voor het doel van Sander van Andel creëren. Er wordt (ver) naast geschoten.
In de 24e minuut speelt Kheibar op aangeven Wessel op Robin die keihard uithaalt…de bal gaat niet in maar over het doel van onze tegenstander.
6 minuten later mag Robin op aangeven van Iliass wederom uithalen. Deze keer knalt hij tegen de linkerpaal aan!
Even later wordt Iliass in het strafschopgebied van De Posthoorn onderuit gehaald en denkt vrijwel iedereen dat er een penalty gegeven gaat worden. De scheidsrechter beslist echter anders. Tja kan gebeuren he!
In de 35e minuut zien we Jaron van de Kamp inspelen op Wessel, die uithaalt…via een verdediger van de Posthoorn gaat de bal rechts naast.
Weer even later schiet Robin (na een verre uitgooi van Leroy) over.
Nadat via Cumali Karaman onze Iliass vanaf rechts de lat weet te raken (was volgens mij een voorzet) is het in de 40e minuut eindelijk raak! Met een geweldig mooie crosspass weet Boris Bunnik onze Robin te bereiken, die vanaf links voorgeeft op Kheibar, die de bal in de uiterste rechterhoek tikt, 1-0.
4 minuten later brengt Wessel vanaf links Robin in scoringspositie. Hij schiet in…nog niet raak…maar in de rebound is hij wel trefzeker en staat het 2-0. Een mooie stand om de rust in te gaan.

Tweede helft

De 2e helft….In de 47e minuut haalt Robin uit de draai uit…zijn inzet gaat naast. 2 minuten later zien we Mike de Graaf goed doorzetten en de de bal veroveren om daarna te passen op Robin die vanaf links Iliass in stelling brengt om de bal erin te lopen…hij schiet naast.
In de 54e minuut probeert diezelfde Iliass de keeper van de Posthoorn met een uithaal in de korte hoek te verassen…meer dan een corner levert zijn schot niet op.
12 minuten later wordt Iliass in de 16 door onze tegenstander onderuit gehaald. Deze keer is de scheidsrechter onverbiddelijk en geeft hij (wel) een penalty. Tja en als Wessel dan achter de bal gaat staan dan weet je zeker dat het 3-0 gaat worden. Hij schiet zoals we gewend zijn raak in de rechter benedenhoek.
In de 68e minuut zien we daarna Robin op Tim Govers geven, die de bal (nog) niet lekker weer te raken, er wordt niet gescoord. In de 74e minuut krijgt de Posthoorn een geweldig mooie kans om te scoren maar is het die dekselse Boris die een doelpunt voorkomt…hij verwerkt het schot van onze tegenstander tot corner. 6 minuten later speelt Tim CG op Robin die inschiet maar de keeper van de Posthoorn op zijn weg vindt…corner!
Onze tegenstander krijgt daarna ook nog een schietkans die over gaat.
We zitten inmiddels in de laatste fase van deze wedstrijd. Nog 5 minuten zijn er op de klok te zien als Wessel vanaf links geeft op Kheibar, die in het zijnet schiet. Even daarna wordt Tim in de 16 vrijgespeeld door Wessel. Tim is niet zelfzuchtig en laat Iliass de 4-0 scoren.
In de 88e minuut is ook Robin niet zelfzuchtig als hij op aangeven van Tim de 5-0 kan maken…hij gunt Iliass zijn 2e doelpunt van vandaag.
Het is Wessel die tenslotte op aangeven van Robin de eindstand op 6-0 brengt. Een klinkende overwinning die goede hoop geeft op de volgende wedstrijd tegen een andere Amersfoortse club, HVC.
Man of the match? De supporters waren unaniem. Zij kozen voor Matthijs Nieman, de onverzettelijke en sympathieke centrale verdediger van Cobu Boys, gefeliciteerd!