CB1 rekent overtuigend af met Focus´07

Het eerste van Cobu Boys is klaar voor de competitie. In de beker werd derdeklasser Focus´07 met een duidelijke 3-1 zege opzij gezet. Bert de Ruiter maakte het verslag.

Vandaag treffen wij in onze laatste bekerwedstrijd derdeklasser Focus ‘07 uit Culemborg en natuurlijk willen wij onze trouwe supporters (in het bijzonder Adrie Hasenbos, fijn dat je er weer was kerel!) een leuke wedstrijd voorschotelen.
Dat ‘leuke’ zien onze supporters door slordig spel de eerste 14 minuten nog niet op hun netvlies verschijnen, maar na een kwartier gespeeld te hebben zien zij gelukkig wel de eerste kans voorbij komen als Kheibar Mangal vanaf links een vrije trap neemt die door Robin van den Brom wordt ingekopt…via een verdediger van Focus levert deze actie een corner op.
Even daarna is het onze tegenstander die wel opschiet, een uithaal van hen belandt eerst op de lat, via diezelfde lat weten zij te scoren, 0-1.
Hierna gaan wij natuurlijk op jacht naar de gelijkmaker. Zo zien wij Robin op aangeven van Wessel Schmidt in de ‘16’ uithalen….de keeper van Focus redt zijn inzet.
Daarna is het onze tegenstander die denkt te scoren maar zij vinden Leroy Baum op hun weg die een (bijna) zeker doelpunt tot corner weet te verwerken.
We zitten in de 21e minuut als via een mooie steekbal van Kheibar, Robin onze Iliass Stremming weet te vinden die het mooi afmaakt, 1-1!
Drie minuten later geeft Illias op Robin die inschiet…zijn inzet wordt door een verdediger van Focus van de doellijn tot corner verwerkt.
Het begint echt een wedstrijd te worden…
In de 36e minuut is het Mike de Graaf die met een mooie pass van achteruit Robin weet te vinden. Vanaf links geeft Robin perfect op Damion Dekkers die inkopt…de keeper van Focus zit er wel tussen maar niet goed genoeg…Damion weet de afvallende bal in te schieten. En dan denk je aan de zijlijn dat je met 2-1 voorstaat, maar besluit de scheidsrechter echter dat het gewoon 1-1 blijft door dit doelpunt (ivm hinderen van de keeper) af te keuren.
Dat afkeuren is even later totaal niet aan de orde als Damion alert is en goed doorloopt op de keeper van onze tegenstander. Nadat hij de bal veroverd heeft geeft hij keurig op Iliass die zijn 2e doelpunt van vandaag er keurig inloopt, 2-1!
Mooie stand om te rusten denk je dan. Onze tegenstander denkt er anders over en krijgt in de 44e minuut een gigantische kans op de gelijkmaker. Het is Sander van Andel die met een wereldredding in een 1 op 1 situatie een tegendoelpunt voorkomt zodat wij alsnog met een voorsprong de rust in gaan.

Tweede helft

Na wat thee gedronken te hebben zien we in de 54e minuut Tim Govers vanaf links Wessel bedienen die Iliass in scoringspositie brengt…hij schiet over.
4 minuten later moet Mike opreden om een tegendoelpunt te voorkomen. Het levert hem geel en ook nog een penalty tegen op. De toeschouwers weten op dat moment niet dat Mike het volste vertrouwen heeft dat keeper Sander deze penalty gaat stoppen. Een paar seconden later blijkt dat Mike gelijk had…..Sander stompt de genomen penalty simpel tot corner!
Hierna zien we in de 60e minuut Jaron van de Kamp perfect Tim CG lanceren die alleen voor de keeper van Focus met een mooi lobje denkt te scoren….zijn inzet belandt op de paal!
En dan besluit de trainer een dubbele wissel toe te passen. Damion wordt vervangen door Batu Nuri Demir en Jaron gaat eruit voor Gian Derks.
Het is inmiddels de 66e minuut als Robin vanaf zeer grote afstand een kanonskogel afvuurt op het doel van Focus…. de keeper van Focus staat echter op de juiste plek…geen doelpunt dus.
Daarna zien we een steekbal van Iliass op Batu die ‘m net niet goed genoeg raakt om te scoren. Even daarna weet Iliass vanaf rechts wederom Batu te vinden…dit keer schiet Batu maar net naast!
In de 80e minuut mag Robin vanaf ruim 20 meter een vrije trap nemen en dan weet je vooraf dat dit wel eens een doelpunt kan gaan worden….hij knalt op de rechter doelpaal van onze tegenstander…..
U leest het al genoeg kansen…en nu nog verzilveren!
In de 80e minuut is daar het verzilveren en hoe!
Het is Tim die op aangeven vanaf Wessel lekker ouderwets uithaalt….links onderin en onhoudbaar scoort hij de 3-1!