CB1 niet opgewassen tegen CJVV

Het eerste van Cobu Boys had zaterdag lange tijd uitzicht op een goed resultaat, maar in de slotfase van de bekerwedstrijd liep CJVV uit naar een 1-4 overwinning. Bert de Ruiter maakte het verslag.

We kunnen vandaag helaas niet Cumali Karaman, Wesley LansMatthijs Nieman, Mehmet Akcan en Oualid El Kadouri inzetten maar zijn desondanks van plan (met een vooraf door de club van 100, via Aaldert Hofman geschonken ‘vette’ aanvoerdersband) er een mooie derby van te maken.
In de 4e minuut van deze wedstrijd is de eerste mogelijkheid om te scoren voor Cobu Boys als Iliass Stremming op aangeven van Wessel Schmidt voorgeeft op Damion Dekkers….hij kan er net niet bij om het af te maken.
3 minuten later is het Damion die dankzij Wessel vanaf rechts mag voorgeven op Tim Govers die inkopt…een mooie aanval maar net geen doelpunt.
In de 11e minuut krijgt Kheibar Mangal een dot van een kans om te scoren als hij via Damion alleen voor de keeper van CJVV verschijnt….zijn schot wordt gered door de sluitpost van onze tegenstander.
U leest het al…onze jongens doen het in het 1e kwartier van deze wedstrijd lang niet slecht.
CJVV besluit in de 17e minuut gevaarlijker te worden. Het is Boris Bunnik die op dat moment het gevaar van onze tegenstander doorbreekt om met een sliding een tegendoelpunt te voorkomen en er een corner van te maken. Uit deze corner wordt er door CJVV over het doel van onze Sander van Andel gekopt.
5 minuten later is het dit keer niet Boris maar Leroy Baum die met een geweldig mooie ingreep zijn tegenstander belet om te scoren. Als meteen hierna Sander in een 1 op 1 situatie met een mooie redding moet optreden weet je dat CJVV niet van plan is om er vandaag een oefenpotje van te maken. In de 25e minuut scoren zij dan ook uit een vrije trap, die eerst nog op de paal beland maar via diezelfde paal wordt ingetikt, 0-1.
5 minuten later verschijnt CJVV wederom voor onze doelman Sander….met zijn voet voorkomt hij een 2e tegendoelpunt.
We zitten inmiddels in de 40e minuut als Iliass het op zijn heupen krijgt. Na 3 tegenstanders het nakijken gegeven te hebben haalt hij uit….leuke uithaal maar de doelman van CJVV is goed en staat goed….geen doelpunt dus.
Hierna zien we mooi combinatievoetbal van onze jongens waardoor Tim CG, mede door en handig “hakje” van Wessel de gelijkmaker weet te scoren waardoor we met een 1-1 de rust in kunnen gaan.

Tegenvaller

Voor je het weet is het alweer de 2e helft en staan we met 1-2 achter als onze tegenstander in de 46e minuut weet te scoren, wat een tegenvaller zeg!
4 minuten later haalt Boris vanaf 24 meter uit….de keeper van CJVV weet wel raad met dit schot en red.
In de 53e minuut krijgt Tim na mooi combi-voetbal een enorme kans. Zijn uithaal wordt maar nipt gekeerd door de doelman van onze tegenstander.
10 minuten later volgt er een dubbele wissel van onze kant. Kheibar en Damion gaan naar de kant en Batu Nuri Demir en Gian Derks komen het veld in.
In de 75e minuut zien we Tim en Batu combineren….Tim schiet over.
Hierna besluit de trainer 1 op 1 te gaan spelen. Tja logisch toch? Robin van den Brom schuift hierdoor naar voren in de hoop om snel de gelijkmaker te maken. Het pakt echter anders uit…in de laatste 10 minuten zijn de meeste kansen voor CJVV. Zo schieten zij in minuut 80 op de lat, scoren zij door onnodig balverlies een minuut later de 1-3 en in de 87e minuut zelfs de 1-4!
Vlak voor tijd krijgt Wessel op aangeven van Tim nog een enorme kans om te scoren maar helaas voor ons lukt dit hem niet. Einduitslag 1-4 en op naar de kantine! Vandaag verloren we weliswaar maar hebben we bij vlagen ook leuk voetbal gezien. Het was het mooi om te zien dat Tim beter in zijn ritme komt, Leroy een puike wedstrijd speelde, Sander als vanouds keepte en Jaron van de Kamp het best goed deed. Met het volste vertrouwen gaan we dan ook verder. Volgende week wacht ons ‘thuis’ de laatste bekerwedstrijd tegen Focus 071, tot dan!