CB1 begint bekercompetitie met zevenklapper

Het eerste van Cobu Boys is de bekercompetitie zaterdag begonnen met een klinkende overwinning. Musketiers werd met 1-7 verslagen. Bert de Ruiter maakte het verslag.

Onze eerste officiële wedstrijd van dit seizoen is een bekerwedstrijd tegen Musketiers, natuurlijk willen wij ons visitekaartje afgeven door vandaag te winnen…..
Het is Musketiers die na 2 minuten gespeeld te hebben al gauw doorheeft dat onze keeper Victor Bongers in een 1 op 1 situatie onmogelijk te verslaan is. Met een mooie actie voorkomt hij een tegendoelpunt en ook in de rebound weet hij daarna een schot tot corner te verwerken. Een paar seconden later zijn wij aan de beurt via Batu Nuri Demir die Damion Dekkers in stelling brengt. Helaas voor ons wordt er niet gescoord. Even later wordt Wessel Schmidt duidelijk geraakt in het strafschopgebied van onze tegenstander en krijgen wij een penalty die door diezelfde Wessel onberispelijk in de uiterst rechterhoek wordt geschoten, 0-1.
In de 9e minuut komen we op 0-2 als Iliass Stremming besluit om ook in de uiterste rechterhoek te schieten. Na de VAR geraadpleegd te hebben blijkt dat ook de kleine teen van Damion in dit schot betrokken is. Toevallig is dhr . Frank Visser (de af en toe veel te hard rijdende rechter) vandaag aanwezig bij deze bekerwedstrijd. Hij neemt de volgende beslissing: “Het doelpunt wordt toegewezen aan Iliass, dit is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen!´´
Na deze uitspraak is het Wessel die in de 29e minuut lekker uithaalt en net naast schiet en is het Iliass die 8 minuten later, na goed doorzetten van Batu via de linker binnenkant paal de 0-3 scoort.
In de 40e minuut speelt Boris Bunnik perfect op Illiass die mooi wegdraait van zijn directe tegenstander om daarna nog mooier te scoren in de linkerhoek, 0-4.
Een paar minuten hierna wordt Damion in de 16 onderuit gehaald en is het dus weer penalty-time! Het is wederom onze captain Wessel die achter de bal gaat staan en genadeloos de 0-5 in de uiterste rechterhoek knalt.
Met deze 0-5 stand gaan we de rust in.

Mooi combinatiespel

Na de rust zien we opeens Mehmet Ackan in het veld staan. Wat blijkt? Hij heeft Matthijs Nieman vervangen, vandaar dus!
In de 50e minuut wordt de goed spelende Leroy Baum naar de kant gehaald om ook Jaron van de Kamp de broodnodige speelminuten te geven.
Na deze wissel zien we een paar minuten later, via mooi combinatiespel van Cobu Boys en op aangeven van Iliass onze Damion over het doel van Musketiers knallen.
We zitten inmiddels in de 62e minuut als Mehmet van achteruit Oualid El Kadouri weet te bereiken die bijna scoort….zijn inzet gaat over!
10 minuten later zien we Wessel na een mooie actie een ietsie pietsie naast schieten.
Diezelfde Wessel neemt daarna zijn zoveelste corner op maat die door Damion wordt ingeschoten maar (helaas voor ons) door de keeper van Musketiers tot corner wordt verwerkt.
Daarna krijgt onze tegenstander een dot van een kans die (gelukkig voor ons) ver naast wordt geschoten. In de 82e minuut is het wel raak voor Musketiers als zij de 1-5 weten binnen te schieten.
Na deze tegenvaller besluit Boris, op aangeven van Iliass maar eens lekker hard uit te halen…de keeper van Musketiers ramt de inzet van Boris uit zijn doel.
Even daarna voorkomt onze goed keepende Victor met een mooie redding een volgend tegendoelpunt.
Nadat Iliass in de 87e minuut met een uithaal rechts naast heeft geschoten is het even daarna Oualid die het overzicht bewaard en Iliass beheerst de 1-6 laat scoren.
Oualid heeft hierna ook zin in zijn (verdiende) doelpuntje…hij passeert 3 man maar vindt echter de doelman van Musketiers op zijn weg…corner!
Uit deze door Wessel genomen corner weet Damion te scoren en de einduitslag op 1-7 te brengen.
Een uitslag waar je mee thuis kan komen en die ons goede hoop geeft om volgende week ons thuispubliek met een mooie bekerwedstrijd te verwennen tegen CJVV.
We zien u dan ook graag om 14.30 uur op sportpark Zielhorst verschijnen, tot dan!