CB1 strandt in tweede ronde nacompetitie

Het eerste van Cobu Boys speelt ook volgend seizoen in de vierde klasse. In de tweede ronde van de nacompetitie waren de mannen van Bert van den Brom in een winderige wedstrijd niet opgewassen tegen Kockengen: 5-3. Cobu Boys eindigde het duel na drie rode kaarten met acht man. Bert de Ruiter maakte het verslag.

In deze 2e (na)competitiewedstrijd gaan we op reis naar derdeklasser Kockengen. We weten dat er vandaag een zeer harde wind over het kunstgrasveld van onze tegenstander zal waaien. We zijn vooraf door het KNMI gewaarschuwd met code oranje, ga er maar aanstaan!
De eerste minuten van deze wedstrijd zijn door de straffe wind niet om aan te zien. Beide partijen zien de bal een richting op gaan die zij niet willen en gewend zijn. Ondanks de wind weet Kockengen in de 14e minuut een kans te creëren waardoor Sander van Andel stijlvol moet reageren…hij stopt een kopbal van onze tegenstander. 
Drie minuten later moet hij wederom aan de bak, in een 1 op 1 situatie voorkomt hij een tegendoelpunt.
In de 21e minuut krijgen wij onze eerste echte kans als via Wesley Lans en Damion Dekkers onze Robin van den Brom uithaalt…meer dan een corner levert zijn doelpoging echter niet op.
4 minuten later neemt Cumali Karaman een corner waaruit Wesley, via Robin en Iliass Stremming weet te scoren, 0-1!
We zijn wederom 4 minuten later als Kockengen de gelijkmaker scoort en nog een minuutje later zelfs de 2-1, hoe is het mogelijk! 
Hierna spelen beide partijen de 1e helft uit zonder echte kansen weten te creëren, met een 2-1 achterstand gaan we de rust in.

De 2e helft….

In de 52e minuut belandt een vrije trap van Robin in de handen van de keeper van onze tegenstander. Hierna moet Sander tot twee keer toe aan de bak om een inzet van onze tegenstander tot corner te verwerken. Even daarna zien we Robin op links de bal veroveren en perfect geven op Damion die koelbloedig afmaakt, 2-2!
Dit kan wel eens een goede afloop krijgen denk je dan…..
Niets is minder waar als een minuut later onze doelman Sander met rood het veld moet verlaten. Volgens de scheidsrechter (op appèl van tegenstander en grensrechter) maakt hij bewust hands buiten zijn strafschopgebied. De geleerden zijn het er op dat moment (en nu nog steeds) niet mee eens. Feit is dat wij hierna met 10 man verder moeten. (Victor Bongers) komt op de plaats van Sander en Damion offert zich hierdoor op door op de bank te gaan zitten.
Nadat Victor in de 67e minuut een schot van onze tegenstander tot corner weet te keren is het Iliass die 4 minuten later op perfect aangeven van Robin schitterend afmaakt, 2-3!
Op dit moment zijn we 19 minuten verwijderd van een finaleplaats om te promoveren naar de 3e klasse!
53 seconden later staat het echter 3-3 door een eigen doelpunt. (een kopbal van 1 van onze jongens die door de verraderlijke wind een richting krijgt die zelfs Hans Kazan in goede doen niet voor elkaar krijgt!).
Ondanks deze zware tegenvaller krijgen wij met 10 man 59 seconden later een dot van een kans als Iliass 1 op 1 voor de keeper van onze tegenstander verschijnt….de doelman van Kockengen voorkomt met zijn redding een doelpunt aan onze zijde,  wat een pech zeg!
Met 10 man houden we hierna nog lang stand maar in de 84e minuut is het toch echt Kockengen die de 4-3 weet te maken. Hierna moet Victor nog een keer in actie komen en is het Cumali die een rode kaart krijgt wegens commentaar op de scheidsrechter. Best een domme actie vindt uw stukkiesschrijver, want met 9 man wordt het natuurlijk vrijwel onmogelijk om er in deze, toch wel onvoorspelbare wedstrijd nog een verlenging uit te slepen. Die gehoopte verlenging kunnen we in de laatste minuten dan ook definitief op onze buiken schrijven als Kockengen de 5-3 scoort. Als even later Robin met rood (ook met commentaar op de scheidsrechter) het veld moet verlaten is het duidelijk dat dit onze laatste wedstrijd is van het seizoen 2018/2019, jammer maar het is niet anders!
Vandaag was fatsoenlijk voetballen (door de weersomstandigheden) niet mogelijk en toch hebben we met zijn allen gestreden tot de laatste minuut. Complimenten aan een ieder dus en speciaal aan Dennis van Westerlaak die zoals altijd zich tot op het bot inzette. We gaan je missen vriend en wensen je veel succes het komende seizoen bij Quick. Hetzelfde geldt natuurlijk voor onze trouwe verzorgster Astrid van Beek-Zoutendijk, bedankt voor de vele jaren en natuurlijk succes bij Woudenberg!
Heel veel dank spreek ik verder uit naar onze trouwe supporters die ik bij deze beloof dat wij mede door de komst van o.a Tim CGWessel Schmidt, Leroy Baum, Oualid Kaddouri en Mehmet Akcan ook volgend seizoen voor het allerhoogste zullen gaan!

Leave a Comment

(required)

(required)