CB1 naar tweede ronde nacompetitie

Het eerste van Cobu Boys heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de nacompetitie. Eemnes werd zaterdag met 0-2 verslagen. Kockengen is de volgende tegenstander in de strijd om promotie naar de derde klasse.
Bert de Ruiter maakte het verslag.

Voorafgaande aan deze 1e (finale)wedstrijd van de nacompetitie gaan we eerst gezamenlijk aan het ontbijt. Mevrouw Van den Brom heeft niets nagelaten om de jongens op scherp te krijgen vandaag. Met de nodige vitaminen gaan we dan ook het veld van onze tegenstander op. In minuut 3 van deze wedstrijd betaalt zich dit al goed uit als Damion Dekkers doorpakt en op Robin van den Brom geeft die gigantisch hard en mooi uithaalt, 0-1!
Een mooiere start kan je je eigenlijk niet wensen op deze warme en dorstige dag.
In de 8e minuut zien we een mooie aanval als Damion op Dennis van Westerlaak passt die vanaf rechts voortrekt op Robin…dit keer knalt Robin over!
En wat doet Eemnes hierna vraag u zich dan af? Nou een paar minuten later schieten zij over!
Daarna krijgen zij een reuze kans…geheel vrij voor Sander van Andel verschijnen ze, maar met een geweldige reflex voorkomt onze Sander een tegendoelpunt.
Hierna zijn wij weer aan de beurt als Jelle Bakker vanaf links strak voorgeeft …Robin kan er net niet bij om zijn 2e van vandaag te scoren.
Als daarna Damion vanaf links voorgeeft op Mike de Graaf die rechts naast het doel van onze tegenstander weet te schieten besluit de scheidsrechter een drinkpauze in te lassen.
Na deze drinkpauze is het Dennis die in de 28e minuut uit een corner van Cumali Karaman naast schiet.
Dat naast schieten zien we vlak voor het rustsignaal nog een keer voorbij komen als Wesley onze Robin van achteruit bereikt die na een mooie aanname uithaalt.
Kansen genoeg dus deze 1e helft. Met een goed gevoel gaan we de volgende 45 minuten in.

In de 49e minuut is het Batu Nuri Demir die op aangeven van Jelle het vanaf een metertje of 20 probeert…zijn schot gaat over!
Een paar seconden later geeft Robin perfect op Damion…hij moet scoren denken we op dat moment…hij weet echter de bal niet te raken.
Hierna volgt een offensief van Eemnes.
Het is Jaron van de Kamp die ons op voorsprong weet te houden. Zo voorkomt hij in 51e minuut een tegendoelpunt door een inzet van onze tegenstander tot corner te verwerken. Een minuutje later kopt hij een inzet van Eemnes vanaf onze doellijn. Het zit ons mee in deze fase, want hierna schiet Eemnes geheel vrij voor Sander naast!
We zitten inmiddels in de 58e minuut als Robin met zijn (zoveelste) perfecte voorzet vanaf links geeft op Damion die met zijn borst mooi aanneemt en daarna in de linkerbenedenhoek weet te scoren. Helaas voor Damion en ons wordt zijn doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.
Nadat Batu in de 64e wordt gewisseld voor Iliass Stremming knalt Eemnes in de 70e minuut over.
5 minuten later komt Tom Winter erin voor Damion.
Tja die Iliass is een aparte hoor (en dat bedoel ik positief) want die geeft Robin in de 76e minuut de kans om ons op een comfortabele voorsprong te brengen…helaas ontbreek het Robin aan kracht …de keeper van Eemnes redt vrij eenvoudig.
Nog een wissel volgt, Cumali wordt vervangen door Lambert Bax.
Diezelfde Lambert krijgt een mooie mogelijkheid om in de 80e minuut te scoren. Via Tom en Iliass schiet hij echter over.
De hitte van vandaag speelt ons en onze tegenstander parten. Spelers krijgen kramp, het is een ware slijtageslag voor een ieder….
En dan is daar de 80e minuut.
Het is Robin die op dat moment zijn zoveelste goed geplaatste bal goed afgerond ziet worden door Iliass die, na een mooie actie de 0-2 in de linkerhoek schiet.
In de 86e minuut is het bijna 0-3 als Tom (na een wederom perfecte voorzet van Robin) um er bijna inglijdt.
Even daarna wordt een vrije trap van Eemnes door onze (vandaag wederom foutloos keepende) Sander tot corner getikt. De laatste wapenfeiten zijn voor Cobu Boys. Het is wederom Robin die Iliass een actie laat maken…de keeper van Eemnes voorkomt echter een 3e tegendoelpunt. Vlak voor het eindsignaal krijgt Robin op aangeven van onze kilometervreter Dennis nog een kansje…hij schiet links naast.
Hierna vindt de scheidsrechter het welletjes, fluit hij af en weten wij dat onze volgende tegenstander Kockengen zal worden
Na de wedstrijd wordt in de kantine van Cobu Boys Wesley Lans in de bloemetjes gezet. Hij speelde vandaag zijn 151e wedstrijd voor Cobu Boys 1, hij scoorde tot nu toe 70 keer en gaat nog steeds iedere week volop de strijd aan! Hulde voor deze keiharde bikkel, respect!!!!