CB1 in derby te sterk voor KVVA

In een wedstrijd met twee gezichten versloeg het eerste van Cobu Boys KVVA zaterdag met 1-2. Voor rust was KVVA sterker, na rust waren de mannen van Bert van den Brom de bovenliggende partij. Bert de Ruiter maakte het verslag.

Vandaag spelen we onze laatste derby van dit seizoen ‘uit’ tegen KVVA, een niet te onderschatten tegenstander!
De eerste echte kans in deze wedstrijd is in de 5e minuut voor KVVA als Wessel Schmidt namens onze tegenstander bijna weet te scoren. Gelukkig voor ons schiet hij in het zijnet.
Een paar minuten later passeert Iliass Stremming een drietal spelers van KVVA om daarna rechts naast te schieten.
Daarna is het toch echt onze tegenstander die in de 9e minuut efficiënt is en scoort, 1-0!
Hierna is er in de 15e minuut wederom een kans voor onze tegenstander om te scoren …. gelukkig (voor ons) koppen zij over.
Een paar seconden later schiet Iliass vanaf links in het zijnet van onze tegenstander.
We zitten inmiddels in de 18e minuut als Damion Dekkers passt op Melvin Kramer, die uithaalt en bijna scoort. Helaas voor hem wordt zijn schot geblokkeerd door een verdediger van KVVA.
In de 38e minuut zien wij daarna een enorme kans voor KVVA om op 2-0
te komen. Gelukkig hebben wij Wesley Lans in ons team die met een geweldige actie een tegendoelpunt voorkomt.
Ook Sander van Andel voorkomt met een mooie actie daarna een tegendoelpunt als hij hij een vrije trap van Wessel uit zijn doel stompt.
In de 44e minuut mag Cumali Karaman een vrije trap nemen en weet hij verrassend rechts in het doel van onze tegenstander het net te vinden, 1-1!
Met deze stand gaan we de rust in wetende dat we hier goed mee wegkomen zeg!

We gaan daarna de 2e helft in met Jelle Bakker die Gian Ders vervangt.
Een volgende wissel volgt 7 minuten later als (de niet geheel fitte) Robin van den Brom onze Melvin Kramer vervangt.
Deze wissel betaalt zich in de 65e minuut uit als via een vrije trap van diezelfde Robin de bal wordt ingelopen (en gescoord) door Damion Dekkers, 1-2!
Er op en over denk je dan……
Niets is minder waar want 59 seconden later schiet KVVA maar nipt rechts naast!
En zo zitten we opeens zomaar in de 75e minuut als Wesley Lans van achteruit Robin weet te vinden die Damion op maat bedient….Damion haalt in één keer uit maar ziet
dat de keeper van KVVA in vorm is…met een geweldige redding wordt
voorkomen dat Cobu Boys op 1-3 komt.
Daarna krijgt Jaron van de Kamp een enorme kans om te scoren maar voorkomt die dekselse keeper van KVVA wederom een tegendoelpunt!
In de 80e minuut knalt even later Robin op de paal!
Wat een kansen in deze 2e helft…ook Iliass Stremming krijgt een enorme…op aangeven van Robin ziet hij de doelman (en uitblinker) van KVVA zijn inzet keren. Met nog een paar minuten te spelen besluit trainer Bert om Tom Winter in te brengen voor Damion. Na deze wissel wordt Illias onderuit getrokken in de ‘16’, een zuivere penalty denk je dan. De scheidsrechter van vandaag ziet het echter niet!
Voor je het weet is het al de 90e minuut en fluit de scheidsrechter af, we winnen met 1-2 en weten op dat moment dat wij goede zaken hebben gedaan, de nacompetitie kans ons bijna niet ontgaan.
Vandaag speelden wij een trieste 1e helft en mogen wij in onze handen knijpen dat wij met een 1-1 stand gingen rusten. In de 2e helft waren wij minder triest, waren wij sterker  en creëerden we de nodige kansen.
Man of the match? Was het Wesley met zijn geweldige acties waardoor hij doelpunten wist te voorkomen of Tom, die weliswaar laat inviel maar echt niets verkeerds liet zien? Wat dacht je van Mike de Graaf en Jaron in de 2e helft, ook niet slecht toch?
Vandaag viel de keuze op een onverzettelijke, een man die al weken ruim voldoende scoort. Deze onverzettelijke was (vooral) in de 2e helft lekker bezig! Zijn naam? Boris Bunnik,’gefeliciteerd!