CB1 haalt uit tegen HVC: 12-0

Het eerste van Cobu Boys heeft de ´burenruzie´ met HVC zaterdag overtuigend gewonnen. De mannen van Bert van den Brom wonnen met 12-0. De grote man was Damion Dekkers, die niet alleen vijf keer raak schoot, maar ook nog eens de snelste hattrick uit de clubgeschiedenis realiseerde. Bert de Ruiter maakte het volgende verslag.

Vandaag treffen wij onze ‘buurman’ HVC. We hebben nog iets goed te maken…..
Na wat kansen over en weer zien wij na een minuutje of 15 Damion Dekkers vanaf rechts voorgeven op Robin van den Brom die Iliass Stremming de 1-0 laat scoren, lekker hoor!
Een paar minuten later is het Wesley Lans die vanaf links achterin Robin weet te vinden die ouderwets uithaalt…corner!
Uit deze corner weet Damion uiteindelijk fraai de 2-0 in de linkerhoek te plaatsen.
Daarna is het wederom Wesley die perfect Robin weet te vinden. Robin geeft op Iliass die het echter niet weet af te maken..gelukkig voor ons is Damion alert. Hij neemt de 3-0 voor zijn rekening.
En opeens zitten we in de 29e minuut en maken wij een historisch moment mee als Iliass vanaf rechts voorgeeft op Robin, die Damion zijn 3e en snelste hattrick ooit in de clubgeschiedenis van Cobu boys laat scoren, 4-0!
(Damion had overigens 8 minuten en 44 seconden nodig om dit te realiseren, knap hoor…het eerdere record van Tim CG werd dus vandaag verpulverd. Aan Tim bij deze natuurlijk de uitdaging om het huidige record van Damion in het komende seizoen een paar seconden scherper te krijgen).
30e minuut…Robin die via Damion vanaf rechts perfect Iliass schitterend de 5-0 laat intikken.
4 minuten later is het Lambert Bax die Robin vanaf een metertje of 22 meter verwoestend laat uithalen…de keeper van HVC doet zijn best maar kan toch echt niet voorkomen dat het schot van Robin in de linkerbovenhoek belandt, 6-0.
In de 37e minuut wordt het nog erger voor onze tegenstander als Robin Damion zijn 4e laat intikken, 7-0!
Een minuutje later is daar bijna de 8-0 als via Lambert en Robin de lat wordt geraakt door Damion. Tja het is natuurlijk niet altijd raak hè. Dit geldt even later ook voor Boris Bunnik, die vanaf links wordt bediend door (weer!) Robin. Boris haalt lekker in 1 keer uit maar ziet zijn inzet een paar centimeter naast de linkerdoelpaal van HVC gaan. Met een comfortabele 7-0 gaan we hierna de rust in.

Wereldpass

In de rust besluit trainer Bert (onder zeer hoge druk..(bij een nederlaag was het maar zeer de vraag of zijn contract verlengd zou worden) Lambert te vervangen door Gian Didier Derks.
In de 2e helft gaan we op zoek naar de zoveelste treffer. Nadat we in de 55e minuut Cumali Karaman vervangen hebben door Jaron van de Kamp zien we in de 67e minuut Gian vanaf links voorgeven op Damion die Robin de 8-0 in de uiterst rechterhoek van onze tegenstander laat scoren.
Een paar minuten later speelt Robin vanaf rechts Dennis van Westerlaak perfect vrij. Dennis kan zelf scoren maar is totaal niet zelfzuchtig en gunt Iliass zijn hattrick, 9-0.
Iliass is hierna tevreden en laat zich vervangen door Batu Nuri Demir.
We zitten inmiddels in de 80e minuut als de vandaag zeer goed spelende Jelle Bakker een wereldpass geeft op Robin die um in de uiterst linkerbovenhoek/kruising knalt, wat een goal zeg…werelds…genieten, 10-0!
Een paar minuten later knalt Wesley uit een corner van Damion tegen de keeper van HVC aan…tja en dan staat hierna de altijd alerte Mike de Graafdie de 11-0 weet in te tikken.
Even later lanceert diezelfde Mike onze Robin die Damion zijn 5e laat scoren, 12-0!
Na deze overtuigende overwinning laat het bestuur van Cobu Boys weten ook volgend jaar verder te willen gaan met trainer Bert, een verstandige beslissing! Man of the match?
Was het Wesley met zijn splijtende passes, Robin met een hattrick en 5 assists, of toch Iliass met ook een hattrick? Het werd uiteindelijk iemand die een jaar geleden geblesseerd raakte en waarvan de grote vraag was of hij ooit weer aan voetballen toe kwam. Vandaag scoorde hij maar liefst 5 keer met de snelste hattrick ooit in onze clubhistorie! Tja deze ‘man’ en grote clubman stond er gewoon!
Zijn naam?
Damion natuurlijk, respect!

Damion Dekkers scoorde vijf keer en werd na afloop uitgeroepen tot man of the match.