CB1 haalt uit tegen ASV: 9-2

De hoofdmacht van Cobu Boys heeft de eerste competitie afgesloten met een klinkende overwinning. ASV werd met maar liefst 2-9 verslagen. Bert de Ruiter maakte het verslag.

Op 1 april 2006 scoorde Karim Ahabri in Ankeveen een razendsnelle hattrick. Hij scoorde in de 10e, de 25e, en de 33e minuut en zette daarmee Cobu Boys op een 0-3 voorsprong. De eindstand werd 2-6. Gaan we vandaag ondanks de afwezigheid van de geblesseerden Boris Bunnik en Tom Winter wederom uithalen?
Na 90 seconden gespeeld te hebben ziet er daar niet naar uit als ASV na een snelle uitval de 1-0 scoort. Onze jongens zijn gelijk wakker geschud en gaan op jacht naar de aansluitingstreffer. Dit zien we vrij snel gebeuren als in de 4e minuut Cumali Karaman passt op Iliass Stremming die vanaf links, na een mooie actie strak voorgeeft op Robin van den Brom die (bijna) nooit mist, 1-1!

Daarna is het al vrij snel 1-2 als Jelle Bakker opent op Damion Dekkers die vanaf rechts voorgeeft op Robin die inkopt. Zijn kopbal wordt gekeerd door de keeper van ASV maar niet goed genoeg….Iliass is alert en scoort de 1-2.
Op naar meer doelpunten hoop je dan. Na 10 minuten gespeeld te hebben zie je dan een 1-3 op je netvlies verschijnen als Cumali op Robin passt die strak voorgeeft op Illias…doelpunt!
Nee zegt de scheidsrechter…weg hoop…buitenspel!
Tja je kan niet alles hebben. (er zullen in deze wedstrijd overigens nog 2 doelpunten van ons afgekeurd worden voor buitenspel, achteraf maakt dit niet uit hoor lees maar verder).

In de 18e minuut moet Dennis van Westerlaak optreden op een gevaarlijk schot van onze tegenstander…hij voorkomt een doelpunt door er een corner van te maken. Na deze gebeurtenis is het Illias die een corner neemt, die door Cumali perfect wordt ingekopt…zijn kopbal wordt echter van de doellijn gehaald door een verdediger van ASV.
Dat van die doellijn redden zien we een paar minuten later weer als Robin, op aangeven van Damion vanaf links strak inschiet…dit keer zit de keeper van ASV een 1-3 in de weg…hij voorkomt met zijn voet een doelpunt.
In de 23e minuut is het voor ons wel raak als Illias passt op Damion die keurig in de linkerhoek de 1-3 erin schiet. Een bevrijdende treffer die onze grote clubman Damion zo gegund is!
We gaan verder om onze voorsprong te vergroten. In de 35e minuut is het bijna zover als Robin op maat Iliass weet te vinden…helaas voor ons schiet hij net rechts naast.
Hierna zien we Iliass met een mooie actie op links voorgeven…er is echter niemand in de 16 in de buurt om af te maken.
Daarna is het Damion die Cumali in stelling brengt om uit te halen…de keeper van ASV redt zijn schot in eerste instantie, maar niet goed genoeg..het is Iliass die wel rekening weet met de afvallende bal, hij scoort de 1-4.
Een mooie stand om even te gaan rusten en dat doen wij dan ook met deze comfortabele voorsprong.

Nog vier doelpunten

Terwijl we aan de thee zitten zegt en vindt onze aanvoerder Robin dat wij de 2e helft onze trouwe supporters minimaal moeten trakteren op nog eens 4 doelpunten. (zij hebben het al koud genoeg vandaag!).
Dat willen we graag meemaken natuurlijk! De 2e helft is nog maar net begonnen als Robin vanaf rechts perfect Damion weet te vinden…Damion haalt in 1x uit…zijn schot gaat maar net over de doellat van onze tegenstander.
In de 50e minuut is het raak als Robin vanaf rechts Iliass weet te vinden die verlengt op Damion, 1-5, wat een mooie aanval zeg!
Daarna is het Jelle (1 van de uitblinkers vandaag) die met een mooie actie vanaf rechts voorgeeft…Robin kan er net niet bij om het af te maken.
Hierna volgen wat kopkansen. In de 54e minuut is het ASV die geheel vrij voor Sander van Andel over kopt en een minuutje daarna is het Cumali die naast kopt.
3 minuten later is het onze tegenstander die na een voorzet van de sterke spits van ASV de lat raakt…via diezelfde lat krijgt onze tegenstander de kans om te scoren…wij hebben echter Sander als doelman…hij redt!
Daarna wordt het tijd om maar eens te wisselen. Gian Derks vervangt Lambert Bax en Melvin Kramer komt erin voor Jaron van de Kamp.
We zitten inmiddels in de 69e minuut als Robin met een mooie pass Iliass weet te vinden die met een mooi stiftje de 1-6 scoort.
Hierna een volgende wissel. Damion (met 2 mooie doelpunten, hij is weer helemaal terug!) wordt vervangen door Batu Nuri Demir.
Het is inmiddels de 74e minuut als Gian geweldig mooi onze Robin lanceert die vanuit stand de 1-7 in de uiterste rechterhoek schiet.
Het gaat lekker….zeker als daarna Jelle ook nog eens laat zien waar hij toe is staat is…met een schitterende pass weet hij onze spits Robin te vinden, die zijn 3e en dus hattrick scoort, 1-8.
Een paar minuten voor tijd komt onze tegenstander nog op 2-8, maar daarna komen wij op 2-9 als Robin niet zelfzuchtig is en geheel vrij voor  voor de keeper van ASV op Batu tikt en hem zijn dikverdiende doelpunt gunt.
Wij winnen overtuigend met 2-9 en sluiten onze 1e competitiehelft af met een 4e plek wetende dat wij zeker een periodetitel gaan afdwingen,  Dit gaan wij na de winterstop (en trainingskamp) dus meemaken!
Man of the match? Natuurlijk speelden Wesley Lans en Mike de Graaf achterin foutloos en was het Jelle die op het middenveld zijn mannetje stond. Voorin? Iliass en Robin met een hattrick en Damion met bijna een hattrick….ga er maar aanstaan!
Uw stukkiesschrijver bepaalde vandaag en zag wederom een geweldenaar geweldige voorzetten geven en ook nog drie keer scoren…wat heb ik genoten van die ‘man’. Robin was voor mij wederom the man of the match, het is niet anders!

 

 

Leave a Comment

(required)

(required)