Old Friends – Untouchables

The Untouchables, titel van een geweldige film met Sean Connery en Robert de Niro. Persoonlijk vind ik de Franse film Intouchables nog veel indrukwekkender, maar dat is persoonlijk.

Maar dit gaat niet over een film, een fantasie. Nee, dit gaat over de realiteit dat het doek valt voor de American Football vereniging Untouchables uit Amersfoort. Na veertien jaar is het lot bezegeld met een permanente touchdown, zoals Arjan Klaver mooi verwoord in het AD Amersfoortse Courant van 13 december 2018.

Old Friends, dat zijn de Untouchables voor mij. Weinig mensen weten namelijk dat de Untouchables ooit met ons samenwerkten, en de trainingen en wedstrijden speelden op Sportpark Zielhorst. Wist u dat?

De Untouchables werden op 9 augustus 2004 opgericht en met ingang van 1 oktober 2004 huurden zij een deel van het kunstgrasveld op Sportpark Zielhorst. Dat eerste seizoen trainden ze, speelden ze geen wedstrijden. In totaal 20 man voor senioren, een jeugdteam en bestuur.

Ik vond het altijd knap en moedig om met een klein groepje fanatiekelingen te proberen om American Football op de Amersfoortse sportkaart te zetten. Dat vereiste veel, heel veel inspanning en doorzetten! Knap werk!

De Untouchables trainden op de dinsdagavond en op de zondag trainden ze 4 uur! Na dat eerste seizoen namen ze afscheid van ons, om hun wedstrijden later te gaan spelen op Sportpark Olympus, en de laatste jaren bij Rugbyclub Eemland.

Tot nu.

Old friends…

Leave a Comment

(required)

(required)