CB1 in derby te sterk voor KVVA

Het eerste van Cobu Boys heeft de derby tegen KVVA met 2-0 gewonnen. Robin van den Brom maakte beide doelpunten. Bert de Ruiter was zoals gebruikelijk onze verslaggever ter plaatse.

Vandaag staat er wederom een derby op het programma: KVVA komt bij ons op bezoek. Natuurlijk willen wij KVVA passeren op de ranglijst, maar dan zullen we wel moeten winnen!

Het eerste echte gevaar van Cobu boys wordt in de 10 minuut gesticht door Damion Dekkers als hij na een mooie actie voorgeeft….een verdediger van KVVA kopt zijn voorzet over.
Een minuutje kan onze tegenstander op voorsprong komen. Gelukkig voor ons hebben wij Wesley Lans in de verdediging staan, die met een geweldige actie een schot van KVVA van de doellijn weet te halen. Na een kwartier zien wij Boris Bunnik een uitbal nemen die door Damion wordt verlengd op Gian Derks. Gian raakt ´m niet echt lekker, waardoor zijn schot wordt gekeerd door de keeper van KVVA.
Daarna moet Sander van Andel opreden als onze tegenstander geheel vrij voor hem verschijnt. Met een mooie reactie voorkomt hij een doelpunt.
We zitten inmiddels in de 32e minuut als Wesley van achteruit geweldig mooi passt op Robin die scoort….helaas voor ons wordt er buitenspel gegeven.
Even daarna gaat er gewisseld worden. Batu Nuri Demir gaat eruit en Tom Winter komt erin.
Meteen hierna hebben wij een enorme kans om op 1-0 te komen als via Boris de bal belandt bij Tom, die perfect vanaf rechts Damion in stelling brengt om te scoren. Damion schiet in, maar met een geweldige reflex voorkomt de doelman van KVVA een doelpunt.
Een minuut later zien wij wederom een schitterende reflex van die keeper als Robin van den Brom geheel vrij voor hem verschijnt.
In deze 1e helft is het laatste wapenfeit voor onze tegenstander. Een schot van hen gaat in de 44e minuut maar net  naast het doel van Sander. Met een 0-0 gaan we de rust in.
De 2e helft zal anders worden, leest u maar rustig verder. 47e minuut: een mooie aanval als Robin op Lambert Bax geeft die vanaf links Gian bijna laat scoren. Gian schiet naast.
Daarna zijn er kansen voor Robin, Damion en Dennis van Westerlaak om te scoren, maar zit die geweldig goed
keepende doelman van KVVA ons telkens in de weg.
Nadat Wesley uit een vrije trap naast kopt en een mooie actie van Tom niet meer dan een corner oplevert is het in de 65e minuut dan eindelijk raak en hoe!
Het is Robin die op aangeven van Gian vanaf links net buiten de 16 uithaalt….zo hard en zo geplaatst…de bal belandt in de kruising: wat een werelddoelpunt zeg, 1-0!
Er volgt in de 72e minuut een wissel. De goed spelende Gian wordt vervangen door Jaron van de Kamp. Even daarna komt onze tegenstander bijna op gelijke hoogte, zij schieten tegen de paal!
En dan is daar het moment van Tom. In de 76e minuut geeft Lambert voor op diezelfde Tom die zijn mooie halve omhaal maar net naast ziet gaan.
4 minuten later is het wel raak voor ons als Wesley met een mooie bal Robin weet te vinden.
Robin haalt ouderwets uit en scoort de 2-0! 4 minuten voor het einde van deze wedstrijd moet de keeper (en uitblinker) van KVVA met rood het veld verlaten en spelen wij nog even tegen 10 man. Er zal echter niet meer gescoord worden. Einduitslag: een (zeker gezien het getoonde spel in de 2e helft) een dikverdiende overwinning.
Man of the match? Was het Wesley die super speelde, Mike de Graaf die ouderwets bikkelde, Jelle Bakker die een puike 2e helft speelde of Tom die geweldig goed inviel? Er werd na afloop van deze derby unaniem gekozen voor Robin…die 1-0…wat een knal…wat een schoonheid…daar hebben we het nog jaren over…hij is the man vandaag!