CB1 zet AS´80 overtuigend opzij

Het eerste van Cobu Boys heeft zich zaterdag knap hersteld van de onnodige nederlaag tegen buurman HVC. AS´80 werd met 3-1 opzij gezet. Bert de Ruiter maakte het volgende verslag.

Na de teleurstellende nederlaag van verleden week is de grote vraag of onze jongens vandaag wel de (vele) kansen gaan benutten….
AS ‘80 creëert al vrij snel de 1e kans in deze wedstrijd als zij door balverlies aan onze zijde naast schieten.
Daarna zijn wij aan de beurt. Boris Bunnik speelt in de 3e minuut op Robin van den Brom die Iliass Stremming in stelling brengt om te scoren. Iliass ziet zijn doelpoging gekeerd worden door de keeper van AS’80.
In de 12e minuut zien wij Wesley Lans passen op Robin die vanaf een metertje of 27 maar eens ouderwets uithaalt…tja dat is gewoon een wereldschot…zijn pegel gaat er geweldig mooi in, 1-0!
9 minuten later is er een enorme kans om op 2-0 te komen als Iliass in de ‘16’ wordt vrijgespeeld. Iliass kan echt zelf scoren, maar geeft af op Batu Nuri Demir die (helaas voor ons) naast schiet.
In de 24e minuut moet trainer Bert van den Brom een wissel toepassen. De geblesseerde Robin wordt vervangen door Damion Dekkers. Even daarna heeft AS ‘80 een kans om te scoren…er wordt maar net naast geschoten.
Hierna hebben wij (enorme) kansen om te scoren.
In de 31e minuut is het Iliass die vrij voor de keeper van AS ‘80 links naast schiet en in de 39e minuut is het Batu die vanaf links alleen op de keeper afgaat…de laatste (de keeper dus) redt zijn inzet.
Wij scoren niet en dan zal je het een minuut later zien…onze tegenstander wel…het staat zomaar 1-1!
Onze jongens geven niet zomaar op en blijven de aanval zoeken. Zo zien wij voor het rustsignaal Damion in de korte rechterhoek inschieten (keeper AS ‘80 redt zijn inzet) en Boris vanaf links op het doel van onze tegenstander afgaan en maar net rechts naast schieten. Met een 1-1 stand gaan we de rust in.
In de 2e helft geeft Iliass na 3 minuten gespeeld te hebben op Damion, die in de 16 uithaalt…de keeper van AS ‘80 stompt dit schot uit zijn doel. (mooie redding hoor).
In de 55e minuut komen we op een verdiende voorsprong als de bal in de ‘16’ van onze tegenstander (ietwat gelukkig) bij Batu belandt. Batu haalt uit en schiet in de uiterste rechterhoek de 2-1 binnen.
We gaan daarna op zoek naar de (bevrijdende) 3e treffer.
Zo neemt in de 59e minuut Iliass vanaf links een corner die door Wesley wordt over gekopt en probeert Cumali Karaman vanaf grote afstand de keeper van AS ‘80 te verschalken…geen doelpunt.
Daarna zien wij wederom een kopbal van Wesley uit een corner van Iliass…echt echt maar net naast wordt er gekopt!
We zitten inmiddels in de 70e minuut als Iliass wederom alleen voor de keeper van AS ‘80 verschijnt…het is zijn dag niet vandaag…hij schiet tegen de keeper aan.
5 minuten later brengt Damion onze Batu in stelling die meteen uithaalt…die keeper van AS ‘ 80 is echt in vorm vandaag…hij voorkomt wederom een tegendoelpunt.
Onze Sander van Andel krijgt in de 76e minuut (voor hem eindelijk) ook nog wat te doen…hij stompt een inzet van onze tegenstander tot corner.
3 minuten later is er dan eindelijk de (bevrijdende) dikverdiende 3-1 als Wesley goed doorzet…hij knalt geweldig de 3-1 in de linkerhoek!
Nadat Iliass door Melvin Kramer wordt vervangen zien wij een mooie aanval als Damion passt op Cumali, die met een steekpass Melvin in stelling brengt om te scoren…wederom werkt de keeper van AS ‘ 80 niet mee en voorkomt hij een doelpunt.
Tja en daarna scoort Dennis van Westerlaak bijna…echt bijna…zijn schot gaat rechts via de buitenkant paal naast!
Als Dennis 1 minuut daarna het net van onze tegenstander wel weet te vinden wordt er gefloten voor buitenspel, soms zit het mee en soms zit het tegen hè Dennis!
Niet getreurd, we winnen deze wedstrijd met 3-1. Een wedstrijd die qua einduitslag veel hoger had kunnen uitvallen, wat een kansen hadden we vandaag weer zeg! Voordat ik the man of the match ga benoemen wil ik nog even de complimenten overbrengen naar onze grensrechter. Hij staat er maar mooi iedere week en vlagt naar mijn beleving foutloos, respect hoor Aart Van Putten!
Man of the match….de gehele staf zag Boris wederom geweldig spelen…de supporters kozen voor Wesley…tja en die speelde natuurlijk ook geweldig…wat een voorbeeld…wat een inzet…en wat een belangrijk doelpunt op het juiste moment…hij is de ‘man’ vandaag, gefeliciteerd!!!!