CB1 ondanks rode kaart te sterk voor VIOD

Mede dankzij een onvervalste hattrick van Iliass Stremming won Cobu Boys 1 zaterdag met 4-0 van VIOD. De ploeg van Bert van den Brom eindigde het duel met tien man, maar de tegenstander wist daar geen gebruik van te maken. Bert de Ruiter maakte het verslag.

Verleden week hadden we een wat ‘warrige’ scheidsrechter, waardoor de wedstrijd tegen de Posthoorn bij een 3-0 voorsprong werd gestaakt. Vandaag willen we onze overwinningsreeks vervolgen met een klinkende uitslag. Gaat dit onze jongens lukken tegen VIOD?

Het is onze tegenstander die vrij snel in deze wedstrijd laat zien dat het geen ‘makkie’ gaat worden. In minuut 2 gaat een omhaal in de 16 van ons strafschopgebied maar net over!
Even later zien we Iliass Stremming vanaf het middenveld 2 tegenstanders het nakijken geven en plaatsen op Robin van den Brom die niet twijfelt en schiet …de keeper van VIOD redt.
Sander van Andel laat dit niet op zich zitten in de 11e minuut…ook hij weet een mooi schot van onze tegenstander tot corner te tikken.
We zitten inmiddels in de 24e minuut als Cumali Karaman net buiten de ‘16’ uithaalt. Het is jammer voor ons dat een verdediger van VIOD weigert om mee te helpen, want anders hadden we mooi op voorsprong gestaan.
Een paar minuten later zet Jaron van de Kamp zijn tegenstander met een mooie sleepbeweging op een zijspoor. Zijn voorzet belandt bij Ilias, die echter naast schiet.
Na een half uur krijgt VIOD twee enorme kansen. Zo koppen zij eerst tegen de lat om even daarna verwoestend tegen de lat te knallen. Wat komen wij op dat moment goed weg zeg!
Hierna zijn wij aan de beurt met het creëren van kansen. Zo brengt Jaron in de 34e minuut Dennis van Westerlaak in stelling, maar die schiet net naast. 300 seconden later geeft Marciano Rijnders voor op Wesley Lans, die naast kopt.
Wie gaat er als eerste scoren denk je dan. Het is in ieder geval niet VIOD want die vinden Sander op hun weg in de 42e minuut…tja hij staat er niet voor niets hè…hij voorkomt met zijn voet een tegendoelpunt, een mooie en belangrijke redding!

Uiteindelijk komen we zelf op voorsprong. Uit een corner van Iliass kopt Cumali Karaman strak de 1-0 binnen.
Even daarna zien we Robin (zoals gewoonlijk) perfect passen op Marciano die verlengd op Denis die inschiet…meer dan een corner levert deze mooie aanval niet op.
Nog even later…echt maar een paar seconden…is er de corner van Marciano die door wordt gekopt door Wesley op Robin die over kopt.
In de allerlaatste seconde van deze 1e helft mag Robin nog een vrije trap nemen…het is een metertje of 17…zijn schot gaat rakelings over.
We gaan na deze actie de rust in met een 1-0 voorsprong.

Tweede helft

Voor je het weet begint dan alweer de 2e helft en zitten we in de 48e minuut als een corner van Marciano door Robin wordt ingekopt…net geen doelpunt!
Dat doelpunt valt even later wel als Robin (wederom) perfect passt op Stef Ravensbergen die vanaf links ook perfect geeft op Iliass, die schitterend de 2-0 scoort.
Tja en dan is daar de 60e minuut als de vandaag zeer goed spelende Stef een wat ongelukkige overtreding maakt en een rode kaart voor zijn snufferd getoond ziet worden. ´Eruit´, zegt de verder goed leidende scheidsrechter. Met 10 man verder dus…ga er maar aanstaan!
Trainer Bert besluit hierna tactisch te wisselen. Dit houdt in dat Marciano (die zeker goed speelde) wordt vervangen door Jelle Bakker.
Na deze wissel zien we 4 minuten later een geweldig mooie aanval. Het begint bij Iliass die eerst 2 tegenstanders passeert en daarna via de alerte Robin zelf in stelling wordt gebracht om zijn 2e van vandaag grandioos af te maken, 3-0!
Het is VIOD die hierna geheel vrij voor onze Sander verschijnt maar over schieten.
Onze tegenstander wordt na dit wapenfeit hierna (wij met 10 man!) toch echt wel in de verdrukking gespeeld.
Zo weet Jelle in de 73e minuut op aangeven van (weer) Robin net buiten het strafschopgebied van onze tegenstander uit te halen…hij schiet over.
Daarna is het de beurt aan Dennis die na een schitterde pass van Cumali de keeper van VIOD op zijn weg vindt.
Een paar seconden later haalt Robin vanaf links uit…net naast schiet ie!
En dan wordt het tijd voor een doelpunt. Het wordt een mooie hoor….het is (natuurlijk!) Robin die vanaf links Iliass weet te vinden..met een geweldige lob weet Iliass de 4-0 te scoren.
En dan is er in de 78e minuut een kans die helaas niet wordt benut. Wederom is het Robin die vanaf links strak voorgeeft….dit keer op Denis…een niet te missen kans….hij wordt echter wel gemist door onze kilometervreter.
Daarna volgt er een publiekswissel. Iliass wordt vervangen door Batu Nuri Demir.
Na deze publiekswissel probeert Robin vanaf grote afstand met een lob de keeper van VIOD te verassen…dit lukt net niet…met veel moeite wordt zijn inzet door de desbetreffende keeper gehouden.
En dan is daar het moment in de 85e minuut, na 10 maanden blessureleed komt Damion Dekkers het veld in voor Robin. Uw stukkiesschrijver is niet gauw emotioneel maar nu voelt hij in zijn ooghoekjes toch iets nats te voelen. Als Damion in de allerlaatste minuut van deze wedstrijd een vrije trap gaat nemen hoop je op het allermooiste….helaas scoort hij niet maar oooooh wat zijn we blij dat hij er weer bij is! (vriend en echte clubman, respect!!)
We winnen deze wedstrijd met 4-0 en weten dat er heel veel mogelijkheden zijn om zeer hoog te eindigen dit seizoen. Man of the match?
Was het Boris Bunnik die ouderwets bikkelde of Lambert Bax die centraal onze geblesseerde Mike de Graaf moest vervangen en zijn mannetje stond? Tja en wat dacht je van Robin met zijn perfecte aannames en passes dan? Ik kan nog wel even doorgaan hoor…
Zowel de supporters als de staf waren het unaniem eens. Hij was vandaag weergaloos met een onvervalste hattrick, Iliass natuurlijk!