Derby tussen CB1 en De Posthoorn gestaakt

De stadsderby tussen Cobu Boys en De Posthoorn werd zaterdag na 44 minuten gestaakt. Op dag moment stond het 3-0 voor de mannen van Bert van den Brom. Bert de Ruiter was zoals gebruikelijk onze verslaggevers ter plaatse.

Vandaag treffen wij Posthoorn voor een onvervalste derby op ons sportpark. Na 3 minuten zien we een mooie steekpass van Gian Derks op Iliass Stremming die alleen voor de keeper van Posthoorn verschijnt en inschiet…zijn inzet wordt gestopt.
4 minuten later stopt Sander van Andel een inzet van een doorgebroken speler van de Posthoorn, we zijn gewaarschuwd.
Na 22 minuten wordt Robin van den Brom onderuit gehaald in de 16 van Posthoorn. De scheidsrechter ziet er geen penalty in. Een minuut later is Mike de Graaf alert en tikt hij de 1-0 in.
In de 30e minuut geeft Dennis van Westerlaak vanaf rechts voor. De keeper van de Posthoorn laat de bal los, waarna Robin diezelfde bal intikt, 2-0.
7 minuten later zien wij een mooie combinatie van Iliass en Batu Nuri Demir…Iliass probeert te scoren maar de keeper van de Posthoorn redt.
We zitten inmiddels in de 41e minuut als Jaron van de Kamp met een mooie actie (hij passeert 2 man) Iliass weet te vinden, die met een mooi schot in de rechterhoek de 3-0 op het scorebord brengt.
In de 43e minuut geeft de scheidsrechter zomaar een penalty aan onze tegenstander die echter door hen wordt gemist dankzij Sander die de (makkelijk gegeven) strafschop stopt.
Even daarna vindt De Posthoorn het niet meer verantwoord om door te spelen. Begrijpelijk, want de scheidsrechter van vandaag heeft duidelijk zijn dag niet. Zo geeft hij in deze 1e helft maar liefst 7 gele kaarten en 1 rode en neemt hij daarnaast nog de nodige (zeer) vreemde beslissingen over en weer,  nog nooit eerder meegemaakt! Heel jammer, want deze wedstrijd verdiende een beter einde voor beide partijen. Wordt vervolgd….