CB1 verslaat koploper BVV

Het eerste van Cobu Boys heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan door medekoploper BVV met 4-1 te verslaan. Bert de Ruiter maakte het verslag.

Het is vandaag de warmste oktoberdag ooit gemeten…de grote vraag is natuurlijk of onze jongens het hoofd koel houden en de nu toe ongeslagen tegenstander met een lege ( lees 0 punten) koeltas richting Blaricum kunnen sturen.
Na 15 seconden gespeeld te hebben ziet er daar nog niet naar uit als BVV alleen voor Sander van Andel verschijnt…gelukkig voor ons is Sander alert en weet hij met zijn voet een tegendoelpunt te voorkomen, we zijn gewaarschuwd!
90 seconden later zijn wij aan de beurt als Iliass Stremming vanaf links mooi voorgeeft op Robin van den Brom die er net niet bij kan omdat een verdediger van BVV besluit een corner weg te geven. Uit deze door Batu Nuri Demir genomen corner kopt Robin snoeihard in…een voorsprong voor onze jongens denk je dan. De scheidsrechter beslist echter anders en vindt dat de keeper van BVV is gehinderd..het is niet anders.
BVV besluit in de 7e minuut maar eens te counteren en dat levert een mooie kans voor hen op. Er wordt uit deze corner naast geschoten…we blijven gewaarschuwd!
Een minuutje later wordt BVV gewaarschuwd door Robin als hij in de 16 uit stand verwoestend uithaalt…dat schot van hem gaat maar net rechts over.
Na 15 minuten is het wederom Robin die onze tegenstander er op wijst dat ze alert moeten zijn. Met een geweldige uithaal probeert hij net over de middellijn de keeper van BVV te verschalken…zijn inzet gaat maar net naast.
Het wordt tijd voor een doelpuntje…

Buitenspel?

In de 19e minuut zien wij dan ook dat voorspelde doelpuntje als Dennis van Westerlaak op rechts Robin weet te vinden die Iliass blindelings weet te vinden en hem de 1-0 laat scoren. 1-0? Sorry lezertjes…het mocht niet zo zijn. De grensrechter van BVV zag namelijk iets wat 99% van de aanwezigen vandaag niet zagen…buitenspel!
Die 1-0 ging dus niet door en even daarna gaan we van ellende maar aan de drinkpauze.
Na deze drinkpauze zien wij Iliass zich op links mooi vrijspelen en strak passen op Robin, die in het strafschopsgebied wordt onderuit gehaald, penalty!
Het is diezelfde Robin die de penalty gaat nemen en hoe! De door hem genomen strafschop belandt in de uiterste rechterhoek, 1-0!
Even daarna (we zitten inmiddels in de 36e minuut) geeft Batu vanaf links perfect voor op Denis. Onze Denis is niet groot maar kopt toch maar mooi in….helaas voor hem en ons in de handen van de keeper van BVV.
Hierna zien wij 5 minuten later Sander met een geweldige reflex een tegendoelpunt voorkomen als hij een uithaal van onze tegenstander uit zijn goal stompt. Een minuutje later is hij echter kansloos als BVV in de 42e minuut de gelijkmaker scoort, 1-1.
Met deze stand gaan we de rust in.

Domper

Terwijl we nippen aan de thee krijgen we te horen dat onze Mike de Graaf geblesseerd moet afhaken. Een domper, want deze bikkelharde verdediger staat na 3 wedstrijden gespeeld te hebben toch echt op nr 2 op onze teamtopscorerslijst…wat nu? Trainer Bert heeft wel een ideetje.
Als Lambert Bax nou centraal achterin , Joran van de Kamp als linksback en Tom Winter rechts op het middenveld gaat staan, dan kunnen we Cumali Karaman inbrengen.
Zo gezegd zo gedaan!
We hebben de thee net op als Sander in de 47e minuut in actie moet komen…hij redt (ten koste van een corner).
Uit deze corner weet BVV niets te halen. Dat halen wij drie minuten later (bijna) wel als Robin vanaf links voorgeeft op Illias, die met een snoekduik over/naast kopt.
Hierna zal het kansen regenen voor ons…let u maar eens op!
54e minuut…Illias passeert vanaf links 2 tegenstanders en schiet…de keeper van BVV redt.
Een minuut later flikt Robin hetzelfde…hij laat 2 verdedigers van BVV vertwijfeld achter…helaas weer geen doelpunt.
Even daarna een schitterende combinatie met Dennis en Illias waaruit Batu geheel vrij voor de keeper van BVV komt…hij schiet rechts naast.
In de 57e minuut haalt Boris Bunnik net buiten de 16 uit…zijn uithaal gaat maar net rechts naast.
Het wordt de hoogste tijd om te scoren en dat doen we dan ook ook een minuut later als Illias vanaf links voorgeeft op Wesley Lans die met zijn (mooi gekapselde) hoofd geweldig de verdiende 2-1 inkopt.
Er moet hierna ook maar eens gewisseld worden en dat doen we dan ook in de 67e minuut. De, met altijd tomeloze inzet spelende Batu, wordt vervangen door Marciano Rijnders.
Hierna zien we Illias op links zijn zoveelste mooie actie maken…hij overdrijft echter dit keer…als hij had teruggelegd hadden we echt kunnen scoren hoor!
Het wordt hem vergeven als in de 70e minuut Cumali van achteruit met een geweldige trap diezelfde Illias weet te vinden…hij loopt goed door en haalt uit stand uit….3-1!
Daarna weet Marciano met een mooie voorzet Illias te vinden…hij (Illias) loopt ‘m er net niet in. En daarna….
In de 78e minuut geeft Robin vanaf rechts een perfecte bal op Marciano die door hem wordt naast gekopt.
Wat een kansen zeg!
De kansen blijven komen…zo stormt Illias in de 80e minuut alleen op de keeper van onze tegenstander af…er wordt echter niet gescoord.
Na de publiekswissel van Illias voor Melvin Kramer wordt er wel gescoord.
In de allerlaatste minuut van deze wedstrijd weet Robin onze Marciano te vinden die gretig de 4-1 weet te scoren, hij (Marciano) stond op de juiste plek en dat is echt niet iedereen gegeven!
We winnen deze wedstrijd verdiend en zien met zijn allen dat er dit seizoen best het nodige te halen valt…