CB1 maakt korte metten met BZC

Het eerste van Cobu Boys maakte zaterdag korte metten met BZC. In een zeer sterke wedstrijd wonnen de mannen van Bert van den Brom met 0-5. Bert de Ruiter maakte het verslag.

Op deze mooie nazomerse dag treffen we BZC. Na een nederlaag en gelijkspel wordt het de hoogste tijd voor een onvervalste driepunter…..

In de 5e minuut wordt er hands gesignaleerd door de scheidsrechter. Een mooie meevaller want de handsbal vindt plaats in het strafschopgebied van onze tegenstander. Nog een meevaller…het is onze tegenstander die hands maakt, penalty! Aanvoerder Robin van den Brom schiet onberispelijk raak: 1-0.
Daarna zien we Batu Demir een corner nemen die door de keeper niet helemaal goed ingeschat wordt. Robin is er als de kippen bij…hij schiet echter over!

We houden de druk op de ketel. Batu neemt in de 11e minuut zijn derde corner en ziet dat de keeper van BZC zijn inzet maar net uit zijn doel weet te stompen. Even hierna profiteert IIiass Stremming bijna van een foutje van een verdediger van BZC. Zijn inzet levert een corner op die door Robin word genomen en die door Batu wordt ingekopt… net geen doelpunt.
Een paar minuten later schiet Robin na (via het hoofd) terug leggen vanMelvin Kramer naast.
We blijven maar gaan. Zo gaat een vrije trap van Robin maar net naast het doel van onze tegenstander en gaat in de 25e minuut een kopbal van Wesley Lans, na een door Batu genomen corner over.
Twee minuten later is er een hele mooie aanval van onze jongens als via Boris Bunnik en Tom Winter onze Dennis van Westerlaak op rechts doorstoomt en passt op Robin die uithaalt…de bal gaat rechts naast de kruising. Kansen genoeg deze wedstrijd dus en nu nog even verzilveren…
Dat verzilveren doet IIiass en hoe! In de 32e minuut schiet hij schitterend op aangeven van Batu, de 0-2 binnen in de uiterste rechterhoek.
In deze 1e helft blijven we verder dominant en geven we geen kans weg.
We gaan dan ook met een tevreden gevoel de rust in.

Tweede helft

Na de rust zien wij Sander van Andel voor het eerst (en volgens mij ook de laatste keer in deze wedstrijd) in actie komen als hij in de 50e minuut een corner van BZC tot (weer) een corner stompt.
Hierna nemen onze jongens het initiatief over. In de 57e minuut passt Robin vanaf links op Ilias die na een mooie actie uithaalt. Zijn inzet belandt via de onderkant van de lat bij de vandaag wederom goed spelende Boris Bunnik, die heel alert de 0-3 scoort.
Even daarna wordt de goed spelende Melvin vervangen door Cumali Karaman.
Het is inmiddels de 67e minuut en we denderen maar door. Boris geeft op Denis die Batu een mooie actie laat maken…hij kapt een speler uit en laat de keeper van BZC vertwijfeld achter als hij in de rechterhoek de 0-4 inschiet.
Daarna word 3 minuten later de motor op het middenveld Denis, gewisseld door Jaron van de Kamp.
Een minuutje later kopt Robin uit een corner van Batu net naast.
2 minuutjes hierna neemt Robin een vrije trap…hij raakt de lat!
Het blijft daarna kansen regenen…IIliass schiet net naast en een inzet van (wederom) Robin wordt door de keeper van BZC tot corner gestompt.
Uit die corner haalt Wesley uit stand uit…over!

In de 78e minuut wordt de zeer goed spelende Lambert Bax vervangen door Stef Ravensbergen.
We gaan nog 1 keer scoren in deze wedstrijd via Robin die Batu weet te vinden die IIliass met een geweldige uithaal in de linkerhoek de 0-5 laat scoren.
Wat een wedstrijd vandaag zeg!
We gaven geen kans weg en stonden achterin als een huis met Wesley en Mike de Graaf die geen duel verloren en onze middenvelders met geplaatste ballen wisten te vinden. Verder waren daar Lambert en Boris…eigenlijk hetzelfde verhaal..zij stonden hun mannetje en speelden top!
Op het middenveld speelden de onverwoestbare Denis en de (weer helemaal terug van weggeweest) karaktervolle Tom Winter een puike wedstrijd. En voorin stond daar routinier Robin die de jonkies naar grote hoogte wist te brengen. Die jonkies kwamen mede door hem in beeld voor de ‘ man of the match’. Voordat ik de ‘ man of the match’ ga noemen wil ik iedereen de complimenten over brengen. We gingen er met zijn allen voor en zie hier het resultaat. Een mooie 0-5 uitslag…dat smaakt naar meer!
Man of the match? Was het Batu met 2 x een assist en 1 mooi doelpunt? Of was het IIiass met 2 mooie doelpunten en een actie waaruit Boris scoorde?
Het werd Iliass…hij was vandaag the man of the match, gefeliciteerd!