Dames Cobu Boys geven visitekaartje af op toernooi bij VOP

Het gloednieuwe damesteam van Cobu Boys heeft bij de start van het seizoen meteen zijn visitekaartje afgegeven. De ploeg van Piet Ouwerkerk wist op een toernooi bij VOP vierde te worden na een serie overtuigende wedstrijden. Suzanne Flipse maakte het volgende verslag.

Zaterdag 25 augustus debuteerde het dameselftal van Cobu Boys bij een toernooi bij VOP, in een heel nieuwe kledinglijn, mogelijk gemaakt door CoAm Gaming. Voor het eerst samen op het veld, met een gemiddelde leeftijd van 17,5 jaar en voor het eerst tegen damesteams.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Vrouwen 1 van VOP. Eind vorig seizoen speelde de toen nog MO19-1 al een oefenwedstrijdje tegen dit team. In de eerste helft ging het nog gelijk op, maar in de tweede helft werden we bij die gelegenheid ruim verslagen.

VOP had er alle vertrouwen in dat ze van onze dames zouden winnen, maar na het eindsignaal stond er ´gewoon´ 0-0 op het scorebord. Ook de tweede wedstrijd, tegen Hoogland, eindigde in 0-0. Uiteindelijk won Hoogland alle andere wedstrijden, dus dit gelijkspel was echt een knappe prestatie van ons jonge team. De derde wedstrijd speelden we tegen Achterveld. Hier viel de eerste goal, heel mooi gescoord door Leila! Met drie wedstrijden gespeeld nog steeds de nul gehouden met mooi keeperswerk van onze Iris en een goed spelende verdediging met Lonneke (met 14 jaar de jongste van het stel) en de jarige Isa.

Na een rustmoment, waarbij de dames taart kregen ter ere van de verjaardag van Isa van onze Bert de Ruiter (bedankt Bert!), was het tijd voor de volgende wedstrijd in de stromende regen. Deze vierde wedstrijd werd weer een 0-0, nu tegen Sparta Nijkerk.

Bij de vijfde wedstrijd was iedereen moegestreden. Sophie (die ziek op het veld stond) en Renske, die weer als vanouds speelde maar van het veld gedragen moest worden, konden niet verder. En dus moesten de invallers uit de MO17, Amber en Eloïs, flink aan de bak. Er werd gevochten, maar helaas kwamen we op een 1-0 achterstand. Georgette liet zich niet omver duwen door soms stevige tegenstanders en speelde goed als rechtsbuiten, Joëlla speelde in de spits en later op 10, waar ze nog niet eerder had gestaan. Jonna heeft laten zien wat ze waard is, hoewel ze zelf aangaf dat ze geen idee wat ze aan het doen was. En onze aanvoerder Lian speelde alle wedstrijden goed op het middenveld. Kimmy speelde in de vijfde wedstrijd rechtsback, terwijl ze de andere wedstrijden rechtsbuiten speelde. Ook hier stond ze haar mannetje. Een vrije trap, genomen door Irene, die hem prachtig inschoot, leidde tot de 1-1, maar helaas, de koek was op en een 2-1 vlak voor rust zorgde ervoor dat de laatste wedstrijd gespeeld moest worden, waar gestreden moest worden om plek 3 en 4 tegen Sparta Nijkerk.

Met Jonna, die vanwege haar lies niet kon spelen en Sophie en Renske op de bank, speelde het team op haar laatste krachten en werd er verloren met 1-0. De staf van dit mooie Dames 1 van Cobu Boys is trots op de meiden! Een leuk jong, gezellig en hard werkend team, waar Dana en Inge nog van op vakantie waren. Alle ingrediënten lijken aanwezig voor een mooi seizoen!

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)