Bert de Ruiter loopt 900 euro bij elkaar voor onze jeugd

Samen met Gian Derks en Dennis van Westerlaak heeft Bert de Ruiter zondag 900 euro bij elkaar gelopen voor de jeugd van Cobu Boys. Bert had last van zijn knie, maar zette toch door. Hieronder zijn verslag van de halve marathon van Amersfoort.

Om 10.30 uur klinkt het startschot voor mijn zoveelste (halve) marathon, wetende dat het een pittige zal worden. Vooraf hebben Dennis van Westerlaak en Gian Derks samen met mij geld via sponsors weten binnen te hengelen voor de jeugd van Cobu Boys. Maar dan moet je nog wel even die 21 km en nog wat metertjes zien te volbrengen, we gaan ervoor!

Na 2 minuten gelopen te hebben moet ik al een ‘kleine boodschap’ doen…dat belooft wat!
Gelukkig wacht mijn loopmaatje Gian keurig op mij en samen gaan we op pad om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. De eerste 10 km gaan in een mooi tempo, best lekker. Daarna voel ik toch weer die ellendige pijn in mijn knie opspelen. Ik was er al bang voor. De afgelopen weken hebben Gian en ik een paar lange afstanden getraind…steeds kwam na een kilometertje of 10 een zeurige pijn te voorschijn…stom hoor!
Het is Gian die mij op sleeptouw gaat nemen….ik zal het hard nodig hebben!
Mijn eerste goed richtpunt is 5 km voor de finish…ik weet namelijk dat daar supporters staan om ons aan te moedigen. Mijn richtpunt zal ook de doorslag geven om deze halve marathon te volbrengen. Met vuurwerk en luid enthousiasme schreeuwen Robin van den Brom, Adrie Hasenbos, Sander van Andel, Stef Ravensbergen, Aart Van Putten, Jos Helmich, (super!) Damion Dekkers, Marjon Boshuizen, Mario, Bart de Graaf en het chickie van Dennis mij (en ons) naar de finish toe.
Na deze geweldige support (ik was echt onder de indruk!) komen voor mij de zwaarste kilometers. Dankzij Gian weet ik op karakter de laatste kilometers te volbrengen. Hij moet een tempo lager…maar blijft bij mij!
En dan is daar toch op een gegeven moment toch de finish op het Eemplein. Helemaal kapot maar toch met een super gevoel loop ik ook dit keer deze wedstrijd uit! Na afloop komen we al snel Dennis tegen…hij liep echt een supertijd, zeker na zijn geweldige inzet gisteren in de wedstrijd tegen Bunnik verdient dit alleen maar respect!

Bij deze ook heel veel respect en dank aan Gian…hij sleepte mij er doorheen vandaag, thx vriend!
Met deze wedstrijd liep ik overigens samen met diezelfde Dennis en Gian een mooi bedrag bij elkaar voor de jeugd van Cobu Boys. Bijna 900 euro! Ach en als u wilt mag u nog steeds storten hoor!

 

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)