CB1 rekent in nacompetitie af met Diemen

Cobu Boys 1 heeft in de eerste ronde van de nacompetitie op overtuigende wijze afgerekend met Diemen. Dankzij doelpunten van Robin van den Brom en Wessel Schmidt won de formatie van Bert van den Brom op eigen veld met 3-0. Bert de Ruiter maakte het volgende verslag.

Voor aanvang van deze belangrijke wedstrijd spreek ik met aanvoerder Robin van den Brom. De supporters verwachten het nodige vandaag, zeg ik tegen hem. Mocht hij vandaag beslissend zijn dan zullen zij hem te kronen tot ‘man of the match’. Stoïcijns zegt Robin hierop: “ik zal scoren, let maar op!”.
In deze nacompetitie treffen wij een tegenstander waar we niet veel van weten. Dit is ook niet nodig…we moeten gewoon winnen!
De wedstrijd is 2 minuten oud als wij een vrije trap gaan nemen. Het is Wessel Schmidt die achter de bal gaat staan en vanaf 20 meter weergaloos de keeper van Diemen kansloos achterlaat. De bal verdwijnt in de linkerhoek…wat een mooie goal zeg, 1-0!
5 minuten later krijgt Diemen de kans om te

Robin van den Brom

scoren. Geheel vrij voor onze keeper Sander van Andel gaat de bal echter naast.
Na een kwartier waagt Florian Wijsbeek in de ‘16’ een doelpoging…de keeper van sv Diemen haalt zijn inzet uit de linkerhoek.
En dan is daar in de 19e minuut Lambert Bax die Robin weet te vinden. Robin kopt in maar ziet de keeper zijn inzet keren….niet goed genoeg want Robin weet in de rebound alsnog te scoren….hij tikt beheerst in de linkerhoek de 2-0 in.
Hierna gaan we op jacht naar een volgende treffer. We zien Robin een vrije trap nemen die door Wesley Lans over wordt gekopt en we zien Wessel een vrije trap vanaf rechts nemen die door onze tegenstander tot corner wordt gekopt.
We zien nog veel meer hoor in deze aantrekkelijke 1e helft….
Zo haalt Jelle Bakker uit…zijn inzet gaat maar net rechts naast het doel van onze tegenstander.
En dan is daar de 37e minuut….via Lars Van der Zanden ziet onze Robin dat de keeper van sv Diemen iets te ver voor zijn doel staat…vanaf 40 meter lobt hij over deze keeper heen….wat een schoonheid…genieten dus…werelddoelpunt….3-0!

Wessel probeert even later met een vrije trap vanaf 20 meter hetzelfde te doen…dit keer weet de keeper van Diemen op het nippertje wel te redden. Je vraagt je inmiddels af of Diemen ook nog wat doet? Zekers wel hoor! Een kopbal van hen gaat in de 42e minuut maar net over de lat en daarna weten zij geheel vrij voor keeper Sander ver naast te schieten…beste kans zeg!
Vlak voor de rust schiet overigens Boris Bunnik vanuit de ‘16’ geweldig in…de keeper van sv Diemen keert zijn schot met zijn voet.
Hierna wordt het de hoogste tijd om wat rust te pakken. Na een zeer goede 1e helft gaan we dan ook aan de thee.
Het is inmiddels de 2e helft als wij in de 56e minuut genieten als via Florian onze Wessel een paar man vertwijfeld achterlaat…hij passeert zomaar een man of 2/3 en haalt uit….zijn schot gaat maar net langs het doel van onze tegenstander…

8 minuten later trapt Sander uit en weet hij Robin te vinden die perfect geeft op Wessel…de goed keepende keeper van sv Diemen werkt echter niet mee….er wordt dus niet gescoord.
We gaan wisselen….de moegestreden Florian wordt vervangen door Cumali Karaman. Na deze wissel neemt Wessel vanaf rechts een vrije trap in de 68e minuut die door Wesley goed wordt ingekopt…de keeper van sv
Diemen redt maar net!
6 minuten later….zien wij Boris, die na een mooie actie zich vanaf links vrijspeelt en helemaal top voorgeeft op Cumali die zijn kopbal gekeerd ziet worden door de keeper van onze tegenstander. Hierna volgt een volgende wissel…de geblesseerde Robin wordt vervangen door Illias Stremming. We zitten inmiddels in de 75e minuut als Lambert een poging waagt om te scoren…zijn schot krult maar net naast het doel van sv Diemen.
Daarna kopt Wesley op goed aangeven van Dennis van Westerlaak maar net over!
Het laatste wapenfeit van deze wedstrijd komt van Boris. Hij komt geheel vrij voor de keeper (op aangeven van Wessel) maar heeft pech…die dekselse keeper van Diemen zit hem in de weg…via diezelfde keeper gaat de bal naast.
Het wordt tijd om af te fluiten! De scheidsrechter fluit dan ook af…en ja…we winnen verdiend deze wedstrijd met 3-0!
Een teamprestatie, zekers weten!
Volgende week spelen we tegen Bunnik thuis een volgende finale!

Man van deze match?
Eigenlijk iedereen…wat dachten jullie van de routinier en altijd onverzettelijke Wesley? Of van die andere onverzettelijke Mike de Graaf? Vandaag ook weer nadrukkelijk aanwezig…Dennis en Lambert!
Op het middenveld zagen we met tomeloze inzet Jelle, Lars en Florian.
Voorin….Wessel en Boris….tja en die gunde ik zekers een doelpuntje!
En dan komen we toch uit bij de ‘man’ die beslissend was…ik kom er niet onderuit….er was vooraf enorme druk vanuit de supporters, ga er maar aanstaan…maaruh hij maakte het waar hoor! Wat dacht je van zijn weergaloze doelpunt….wat een lob zeg! Mede hierdoor zorgde hij ervoor dat wij nog volop in de
race zijn om ons te handhaven in de 3e klasse…..zijn naam? Robin van den Brom. Wat een topper…..respect!!!

1 Comment

    • Krijn Westdijk

      3 juni 2018

      Nog twee zulke wedstrijden en we blijven 3e klasser. Prima gestreden mannen. En Bert bedankt weer voor je verslag. En de andere Bert, maak de jongens weer scherp!!!

Leave a Comment

(required)

(required)