CB1 niet opgewassen tegen Buitenboys

Ondanks een grote hoeveelheid kansen kon Cobu Boys 1 zaterdag geen resultaat boeken tegen Buitenboys. De thuiswedstrijd ging met 0-3 verloren. Bert de Ruiter maakte het verslag

Als je hoort dat een moeder van 1 van onze selectiespelers is overleden dan moet je daar bij stilstaan. Voorafgaande aan deze wedstrijd doen wij dit dan ook door een minuut stilte in acht te nemen. Na dit indrukwekkende stilte moment kan de wedstrijd beginnen.
Na 5 minuten staan we zomaar op een 0-1 achterstand door een vrije trap van Buitenboys die keeper Sander van Andel kansloos laat. Na deze tegenvaller krijgt Cobu Boys de nodige kansen om de achterstand ongedaan te maken. In de 9e minuut kan Cumali Karaman dit al doen als een corner vanaf links wordt genomen door Robin van den Brom …..hij kopt echter over.
Na 16 minuten kan Florian Wijsbeek de 1-1 maken als Marciano Rijnders vanaf rechts perfect hem in stelling brengt…Florian schiet maar net over.
6 minuten later probeert Boris Bunnik het van grote afstand. Zijn pegel wordt maar net door de keeper van Buitenboys tot corner getikt.
Onze tegenstander krijgt in de 24e minuut overigens ook een enorme kans zeg! Zij verschijnen geheel vrij voor Sander die met een mooie reflex een 2e tegendoelpunt voorkomt.
Hierna zijn wij weer aan de beurt. Zo brengt Florian onze Wesley Lans in stelling die uithaalt…toch wel vrij ver gaat zijn schot naast het doel van Buitenboys.

Na een half uur geeft Robin op aangeven van Marciano strak voor….het is dat de keeper van Buitenboys er goed tussen zit anders had Illias Stremming zomaar de 1-1 kunnen scoren.
Even later passt Mehmet Ackan van achteruit op Robin die vanaf links maar weer eens perfect voorgeeft op Illias die zijn mooie inzet ietsie pietsie naast ziet gaan.
In de allerlaatste minuut van deze 1e helft wordt Florian onderuit getrokken in het strafschopgebied….penalty ziet iedereen! Nou niet iedereen hoor. De scheidsrechter van vandaag ziet het niet, terwijl uw stukkiesschrijver hem vooraf echt had geadviseerd op naar de opticien te gaan…wat een eigenwijze en gemiste kans voor de scheids!
Met een 0-1 achterstand gaan we de rust in wetende dat wij zeker niet slecht gespeeld hebben en dat wij minimaal een gelijke stand hadden verdiend.

Vol goede moed gaan we de 2e helft in.
Het is Cumali die meteen denkt te scoren maar zijn schot gaat helaas over. Hierna denkt Mike de Graaf te scoren als hij op aangeven van Wesley net buiten de ‘16’ uithaalt met een droge knal.
Helaas voor ons werkt de keeper van Buitenboys niet mee en redt hij de droge knal van Mike uit de rechterhoek.
Weer even later weet Marciano onze Wesley te vinden, die net naast kopt. Het lukt ons maar niet de kansen te verzilveren. Nadat onze tegenstander net naast heeft geschoten, verzilveren zij in de 57e minuut wel en staat het 0-2.
Nadat Illias in de 68e minuut wordt gewisseld voor Burak Yasir Rahat scoort Buitenboys in de 75e minuut de 0-3.
Na nog een wissel van Yannick Tielen voor Marciano Rijnders zien wij een vrije trap van Robin vanaf 20 meter over gaan en zien wij nog een vrije trap op de lat belanden. We verliezen deze wedstrijd ietwat geflatteerd met 0-3 en hebben nog 1 uitwedstrijd voor de boeg voordat wij de promotie/degradatie wedstrijden gaan spelen. Man of the match? Florian Wijsbeek natuurlijk. Respect dat je er was vandaag en heel veel sterkte toegewenst namens alle selectiespelers, staf en supporters van Cobu boys.