CB1 weet niet te scoren tegen Jos Watergraafsmeer

SONY DSC

Kansen kreeg de ploeg voldoende, maar het eerste van Cobu Boys slaagde er zaterdag niet in om Jos Watergraafsmeer te verslaan. Hoewel het elftal van Bert van den Brom bijna de tweede helft met een man meer speelde en een penalty kreeg, bleven de punten in Amsterdam: 2-0. Bert de Ruiter maakte zoals gebruikelijk het verslag.

Vandaag willen we na afloop met 3 punten richting Amersfoort, gaat dit lukken?

De eerste kans is voor de thuisclub. Uit een corner wordt er keihard naast geschoten,

We zijn gewaarschuwd! Een minuutje later brengt Illias Stremming vanaf het middenveld Robin van den Brom in stelling om te scoren. De keeper (wat is ie lang zeg!) van Jos Watergraafsmeer voorkomt echter een doelpunt.

Na 25 minuten komen we op een 1-0 achterstand als onze tegenstander uit een corner scoort. We hadden veel alerter kunnen reageren om dit te voorkomen zeiden we achteraf.

In de 33e minuut zien we een geweldige pass van Robin bij Wessel Schmidt belanden, die vanaf links voorgeeft op Wesley Lans die tegen de lat kopt!

In de 40e minuut is er een mooie aanname van Robin die in 1x uithaalt…zijn schot gaat  naast. Even daarna zien we Wesley op aangeven van Robin ook naast schieten.

Vlak voor rust schiet de thuisclub wel raak. We zoeken met een 2-0 achterstand de kleedkamer op.

In de rust wordt Tom Winter gewisseld voor Cumali Karaman. In die 2e helft zien wij een geweldige actie van Robin, die vanaf het middenveld op Dennis van Westerlaak passt. Dennis geeft vanaf links voor op Wesley die inkopt…hands en dus penalty. Nadat de goed leidende scheidsrechter een speler van Jos met rood het veld heeft laten verlaten staat Wessel achter de bal om de gegeven penalty in te schieten…de keeper van Jos stopt echter deze strafschop en wij moeten dus verder op jacht naar de aansluitingstreffer. Tegen 10’man moet dit lukken denk je dan.

We zitten inmiddels in de 54e minuut als Wesley uit een corner links naast schiet en in de 57e minuut als Cumali vanaf links een mooie voorzet geeft op Dennis die de bal denkt in te tikken. Die ‘lange’ van Jos Watergraafsmeer voorkomt een doelpunt. 3 minuten later passt Cumali op Robin die uithaalt…een streep die maar net over de doellat van onze tegenstander gaat.

Er volgt een wissel. Mehmet Ackan gaat eruit en Yasir Rahat komt erin.

In de 65e minuut geeft Yasir op Dennis die voorgeeft op Robin…hij kopt over!

Na deze geweldige kans is onze tegenstander weer aan de beurt. Gelukkig voor ons wordt er (maar net) naast geschoten. Hierna nog een kans voor ons als Yasir op aangeven van Angelo Kramers met een halve omhaal de keeper van Jos Watergraafsmeer bijna weet te verrassen.

Het laatste echte wapenfeit komt van onze tegenstander. Gelukkig is daar Sander van Andel die met een geweldige redding in de 80e minuut met zijn linkerbeen een 3e tegendoelpunt voorkomt. We proberen hierna nog wel het een en ander maar scoren zal niet lukken vandaag.

Dat moet volgende week dan maar gebeuren als we ‘thuis’ de Vecht gaan ontvangen.