CB1 in slotfase onderuit tegen AH´78

Het eerste van Cobu Boys verdiende zaterdag een punt tegen AH´78, maar in de slotfase ging het toch nog mis voor de mannen van Bert van den Brom. Bert de Ruiter was erbij in de snijdende kou. Hij maakte het volgende verslag.

Het is koud, zeer koud vandaag als wij vandaag starten tegen AH ‘78. Gevoelstemperaturen liggen tussen -15 en -30 graden. Ga er maar aanstaan! ( de koudste 17 maart ooit gemeten blijkt achteraf, en ja wij waren erbij!).
We komen al vroeg op voorsprong als Tom Winter vanaf het middenveld Robin van den Brom weet te vinden, die Illias Stremming keurig vrijspeelt. Beheerst tikt Illias de 1-0 in te touwen, mooi begin!
Het is jammer voor ons dat een kwartier later AH ‘78 door een fout in onze verdediging zomaar de 1-1 weet te scoren. Zeker jammer want tot nu toe hadden we onze tegenstander aardig in de tang. In de 21e minuut krijgen we een geweldige kans als Robin vanaf links voorzet op Angelo Kramers, die doorkopt op Wessel Schmidt…hij schiet over.
Onze tegenstander besluit in de 37e minuut ook gevaarlijk te worden, maar vergist zich in Sander van Andel, die met een geweldige redding een vrije trap tot corner tikt.

In de 43e minuut moet Sander weer aan de bak als een aanvaller van AH ‘78 door onze verdediging slalomt…met een geweldige reflex voorkomt hij een tegendoelpunt. Met een 1-1 stand gaan we de rust in.

De 2e helft is nog geen 5 minuten oud als wij Illias op rechts een mannetje zien passeren…hij geeft hierna voor…helemaal niet slecht hoor…de inlopende Wesley Lans kan er net niet bij om ons op voorsprong te koppen.
Een paar minuten later krijgt onze tegenstander een enorme kans om te scoren. Gelukkig voor ons wordt er naast geschoten.
Even later wordt er door AH ‘78 niet naast geschoten en komen zij op 1-2.
Wij tonen veerkracht in de 63e minuut als Wesley de bal verovert. Hij weet Wessel te vinden, die met een mooie steekbal Robin met zijn linker in de rechterhoek laat scoren, 2-2!
Er zit meer in……
Zo gaat een corner van Wessel in de 68e minuut maar net naast de doelpaal van AH ‘78!
Hierna volgt er een wissel. Illias wordt vervangen door Marciano Rijnders.
In de 80e minuut probeert Wessel vanaf 20 meter ons op voorsprong te zetten….over!
Hierna is het AH ‘78 die een enorme kans krijgt om te scoren. Het is (wederom) Sander die dit met een geweldige redding voorkomt…hij tikt de inzet van AH ‘78 katachtig tot corner!
Een paar minuten voor het eindsignaal is onze Sander echter kansloos als AH ‘78 de 2-3 weet te scoren. We verliezen vandaag, maar weten dat een gelijkspel zeker verdiend was geweest.
Wat een inzet toonden we vandaag, complimenten dus aan iedereen.
Man off the match? Onze supporters nomineerden Lambert Bax, Angelo en Robin. Er was echter ook nog ene Sander…wat een reddingen weer zeg…hij werd dan ook de terechte ‘man van deze match’!