CB1 verliest derby tegen ASC Nieuwland

SONY DSC

CB1 is er zaterdag niet in geslaagd om ASC Nieuwland te verrassen. De mannen van Bert van den Brom verloren met 2-0. Bert de Ruiter maakte het volgende verslag.

De eerste 20 minuten gebeurt er weinig spannends. Dit verandert in de 22e minuut als een speler van ASC Nieuwland in de 16 uithaalt na een verre ingooi van zijn medespeler…Sander van Andel redt met zijn voet, een geweldige reflex van onze keeper.
In de 27e minuut bereikt diezelfde Sander via een uittrap Robin van den Brom, die twee verdedigers van ASC Nieuwland uitspeelt…zijn schot heeft echter te weinig kracht.
4 minuten later is daar de 1e echte kans voor Cobu Boys als Robin vanaf links strak voorgeeft….Illias Stremming hoeft er alleen maar tegen aan te lopen…het gebeurt echter niet.
Een paar seconden later scoort Nieuwland de 1-0 en zijn wij weer aan de beurt.
In de 33e minuut passt Wesley Lans perfect op Robin, die vrij op de doelman van ASC Nieuwland afgaat….er wordt buitenspel gegeven. 3 minuten later komen we goed weg als een aanval van onze tegenstander net naast het doel wordt gekopt. Het laatste wapenfeit van deze teleurstellende 1e helft volgt in de 45e minuut als via een corner van Wessel Schmidt onze Robin de gelijkmaker weet binnen te tikken. 1-1 denk je dan…helaas voor ons wordt deze intikker afgekeurd en gaan we met een 1-0 achterstand de rust in.
Na de rust komt Marciano Rijnders het veld in als vervanger voor Illias. In de 54e minuut krijgt ASC Nieuwland de kans krijgt om de 2-0 te scoren. Het is Sander die dit met een mooie redding voorkomt, hij tikt de inzet van onze tegenstander tot corner.
3 minuten later krijgen wij een enorme kans. Vanaf rechts geeft Marciano perfect voor op Cumali Karaman die inkopt…de keeper van ASC Nieuwland weet met een mooie reflex de gelijkmaker te voorkomen.
We zitten inmiddels in de 77 minuut als Sander de inzet van een doorgebroken speler van ASC Nieuwland weet te stoppen en hierna Dennis van Westerlaak een bal van onze doellijn weet te halen.
Het gaat niet goed…zeker niet als ASC Nieuwland uit een corner ASC in de 78e minuut met een kopbal de 2-0 weet te scoren.
De wedstrijd lijkt beslist maar we krijgen nog 2 mogelijkheden om iets terug te doen…
uit een vrije trap van Wessel kopt Mike de Graaf in de 82e minuut rechts naast en kopt Wesley Lans in de 89e minuut ook…. zijn kopbal wordt door de keeper van ASC Nieuwland uit zijn rechterhoek getikt. We verliezen deze wedstrijd met 2-0. Een verdiende overwinning voor ASC Nieuwland die niet groots speelde maar vandaag wel de betere partij was.

Vandaag namen we (voorlopig) afscheid van Wouter Duizendstra, die de komende maanden de zee opgaat. Via Engeland, Spanje en Zuid-Amerika hopen wij hem medio juli weer terug te zien bij Cobu Boys. Wouter, bij deze nog hartstikke bedankt voor je inzet en bereidheid om de afgelopen maanden onze geblesseerde Sander van Andel te willen vervangen, respect!

Volgende week gaan we voor een beter resultaat, thuis tegen Wartburgia. Twee trouwe supporters (Ralph Sargent en Aaldert Hofman) hebben 100 euro in het vooruitzicht gesteld als wij deze pot weten te winnen. Dan gaan we dat maar doen hè?