BFC te sterk voor CB1

De hoofdmacht van Cobu Boys heeft het seizoen hervat met een nederlaag. BFC was in eigen huis met 6-4 te sterk. Bert de Ruiter maakte het volgende verslag.

Na een enerverend trainingskamp wacht ons vandaag een niet te onderschatten tegenstander, BFC.
Onze tegenstander laat meteen al weten dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zal worden. Na slechts 1 minuut gespeeld te hebben schieten zij tegen de paal en 30 seconden later maar net naast. We zijn 90 seconden verder als BFC wel raak schiet en 120 seconden later zelfs de 2-0 erin schiet. Daar worden wij niet vrolijk van op dat moment. Cobu Boys is aan de beurt en dat zien we dan ook in de 11e minuut als Wessel Schmidt met een steekpass Marciano Rijnders bedient, die de bal terug legt op Robin van den Brom….zijn inzet belandt op de paal!
Daarna zet BFC onze keeper Wouter Duizendstra aan het werk. In de 25e minuut haalt hij een schot van onze tegenstander met een mooie redding uit zijn korte rechterhoek en voorkomt hij even later met een geweldige reactie een tegendoelpunt.
Na een half uur gespeeld te hebben zien we Cumali Karaman passen op Wessel…hij schiet…de keeper van BFC weet te redden. Het is de 42e minuut als wij Wouter wederom in actie zien. Met zijn voet voorkomt hij dat BFC met een (te) grote voorsprong de rust in kan gaan.
Een minuut later ziet de wereld er heel anders uit als Robin keurig voor geeft op Wessel die vanaf links scoort, 2-1. Het kan daarna zomaar gelijk worden als voor de rust Marciano in de 44e minuut tegen de lat knalt. Tja zo kan het dus ook. Met een 2-1 achterstand gaan we rusten….er zit meer in!

Gelijkmaker

Dat zien wij dan ook in de 2e helft. In de 50e minuut geeft Robin perfect voor op Damion Dekkers…Damion raakt de bal niet lekker…enorme kans zeg! 3 minuten later is het wel raak als Wessel vanaf links een corner neemt…het is Wesley Lans die inkopt…en Robin die op de juiste plaats staat om te scoren, 2-2!
In de 57e minuut kunnen we op voorsprong komen als Damion een zogenaamde wilde trap naar voren geeft die (op maat natuurlijk!) bij Robin belandt. Onze spits twijfelt geen seconde en lobt over de uitgekomen keeper van BFC heen…de bal belandt op lat! Wat een pech zeg…zeker als hierna onze tegenstander met een uitval in no time weet te scoren, 3-2.
Een dompertje…..maar na weer een mooie redding van Wouter zijn wij aan de beurt. Zo komen wij in de 64e minuut op gelijke hoogte als via Wessel onze Damion keurig de 3-3 in de rechterhoek weet te schieten. Wat een leuke en spannende pot zeg! 3 minuten later…Wessel op Marciano die voorgeeft op
Damion…hij kan er net niet bij om ons op voorsprong te brengen. Daarna een wissel…Illias Stremming komt erin en Marciano gaat eruit. In de 74e minuut nog een wissel…de vandaag zekers goed spelende Cumali wordt vervangen door Jelle Bakker.
En dan is daar de 81e minuut als BFC de 4-3 scoort door een foutje…van wie? Niet belangrijk…feit is dat we achterstaan. We geven niet op…Wessel krijgt een kans in de 86e minuut maar de keeper van BFC weet te redden. Als BFC in de 88e minuut de 5-3 scoort  denk je..het is beslist! Niets is minder waar als via Robin onze Illias de 5-4 weet te scoren. Een (verdiend) gelijkspel zit nog steeds in de lucht. Helaas voor ons is het
BFC die in de blessuretijd de 6-4 scoort….

Man of the match

Balen maar oooh wat een wedstrijd zeg! Een slechte 1e maar zekers een super 2e helft, wat een inzet!
Man of the match? Bij een nederlaag best lastig om te benoemen. Ik was vandaag onder de inruk van Boris Bunnik…top gespeeld kerel! Verder genoot ik zeker van de inzet van Dennis van Westerlaak en de snelheid van Robin en verder het spelinzicht van Wessel. Er stond echter vandaag iemand in het veld waar ik zoveel respect voor heb…het is een man die er altijd staat…hij speelt al weken met pijn en zegt nooit af…het is een bikkel….mijn man….mijn man of the match….Damion!!!

Leave a Comment

(required)

(required)