CB1 in slotafse onderuit tegen Nita

Cobu Boys 1 leek zaterdag lange tijd op weg naar een goed resultaat tegen Nita, maar in de laatst vijf minuten ging het toch nog mis: 2-4. Bert de Ruiter maakte het volgende verslag.

Als we vandaag winnen, dan trakteert onze jarige Gian Derks ons op Limburgse vlaai…met een goed gevoel gaan we deze wedstrijd in.
Dat wordt smullen denk je na 6 minuten als via een handige steekpass van Robin van den Brom (die zomaar tijdens deze wedstrijd vader kan worden!) Marciano Rijnders uithaalt…tegen de paal!
30 seconden later is er miscommunicatie in onze verdediging, waardoor Nita zomaar de 0-1 weet te scoren, wat een tegenvaller!
We zijn weer 30 seconden verder als Wessel Schmidt een corner vanaf links mag nemen, waaruit Robin met een mooie (halve) omhaal de gelijkmaker inschiet, 1-1!
We zitten in de 11e minuut als Dennis van Westerlaak onze Mariciano mooi vrijspeelt die uithaalt…zijn schot gaat links naast/over het doel van Nita.
Onze tegenstander krijgt 5 minuten later een mooie kans om te scoren. Wij hebben gelukkig Wouter Duizendstra op de goal staan…met een geweldige reflex weet hij een schot van onze tegenstander tot corner te tikken.
In de 23e minuut geeft Robin vanaf links perfect voor op Marciano…hij kan er net niet bij om ons voorsprong te brengen.
Een minuutje later is onze verdediging niet alert genoeg om te voorkomen dat Nita scoort, zij scoren de 1-2.
Wij willen hierna natuurlijk zo snel mogelijk de gelijkmaker scoren, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Toch zijn we er na een half uur gespeeld te hebben dichtbij als via een vrije trap van Robin vanaf links Damion Dekkers rechts naast tikt.
Nog dichterbij de gelijkmaker zijn we 5 minuten later als Marciano met een geweldige actie drie verdedigers van Nita het nakijken geeft en uithaalt…de keeper van Nita zit echter in de weg en redt zijn inzet.

Na de rust zien we de jarige Gian passen op Robin, die zijn schot naast ziet gaan. In de 58e minuut neemt Marciano een vrije trap vanaf rechts waaruit Wesley Lans weet te koppen…de keeper van Nita staat echter op de juiste plek..geen doelpunt dus.
7 minuten later wordt er vanuit een corner van Nita rakelings naast gekopt…ook geen doelpunt.
In de 67 minuut tikt Wesley op aangeven van Robin maar net over. Het loopt niet lekker vandaag. Ook niet als Wessel een minuut later geeft op Gian die vanaf links voorgeeft op Marciano…
er wordt niet gescoord. Dan maar wisselen, besluit trainer Bert. Gian wordt vervangen door Boris Bunnik, het is inmiddels de 81e minuut….hierna….Robin geeft vanaf links hard en perfect voor….Marciano scoort….perfect…het is 2-2!
Nu doorzetten denken we met z’n allen…een overwinning…het kan maar zo.
39e minuut….(iedereen is wel eens de weg kwijt)
Een verdediger van onze tegenstander haalt (schitterend) uit op zijn eigen doelman…zijn inzet gaat maar net naast.
Waarschijnlijk was dit een afleidingsmanoeuvre want een minuut later schiet Nita de 2-3 in. En daarna zelfs de 2-4. We verliezen deze wedstrijd en zijn teleurgesteld omdat we weten dat we zoveel beter kunnen. Het is echter niet anders…volgende week beter!

Man of the match
Bij thuiswedstrijden kiezen onze wijze mannen ( Piet OuwerkerkPiet VastenburgHerman Vlasakker, Ralph Sargent, Arie van Bemmel, en Aart Van Putten) the man of the match. Vandaag was het best lastig…
Zij kwamen aan met Boris…als motivatie werd meegegeven dat hij er bij iedere invalbeurt er altijd staat en er voor gaat…dat er over zijn inzet en instelling geen twijfel mag bestaan…uw stukkiesschrijver is het er mee eens hoor…Boris, dus helemaal verdiend! Ps na afloop van deze wedstrijd gaan we alsnog aan de Limburgse vlaai en ook nog aan de bitterballen die geschonken zijn door de (morgen) jarige Mike de Graaf, lekker hoor. Volgende week nieuwe ronde en nieuwe kansen, we gaan ervoor!