CB1 houdt lang stand tegen Spakenburg

CB1 heeft de bekerwedstrijd tegen Spakenburg 2 dinsdag niet in winst kunnen omzetten. De mannen van Bert van den Brom speelden een prima wedstrijd, maar moesten in het laatste kwartier toch het hoofd buigen: 2-0. Bert de Ruiter maakte het volgende verslag.

In deze bekerwedstrijd starten we vanavond met Angelo Kramers als rechtsback. De grote vraag is natuurlijk hoe dit gaat uitpakken. Het is aftasten de eerste 12 minuten, het spel gaat op en neer. In minuut 13 krijgen wij een corner van Wessel Schmidt te zien, waaruit Wesley Lans op het doel van Spakenburg weet te schieten. De keeper van onze tegenstander stopt zijn inzet. 5 minuten later zet Florian Wijsbeek op het middenveld goed door. Hij brengt Boris Bunnik in scoringspositie, die echter de keeper van Spakenburg op zijn weg vindt, er wordt dus niet gescoord.
In de 20e minuut is er de 1e corner van onze tegenstander die eenvoudig door Wouter Duizendstra uit de lucht wordt geplukt. Het gaat eigenlijk best lekker vandaag. Zeker als Wessel vanaf 20 meter een vrije trap neemt die mooi over de muur van Spakenburg krult en maar ternauwernood weg wordt gestompt door de keeper. Uit de rebound scoort  Boris…bijna…er wordt buitenspel gegeven.

Daarna is onze tegenstander aan de beurt. Een aanvaller van Spakenburg speelt zich mooi vrij en haalt uit. Wouter weet dit schot met zijn voet te keren. Hierna zien we een snelle uitval van Cobu Boys. Het is dat de eindpass niet bij Boris belandt, anders staan we zomaar voor tegen deze (op papier) sterkere tegenstander. Na een half uur gespeeld te hebben schiet Wessel maar net naast. Daarna gaat het spel over en weer zonder echte grote kansen te zien.
Na 45 minuten zien we een 0-0 stand op het scorebord staan. Wie had dit vooraf gedacht? Een sterke eerste helft hebben we gezien met goed spelende mannen achterin zoals Wesley, Mike de Graaf, Angelo en ook Gian Derks die zijn mannetje(s) staat. Na de rust is de 1e kans voor Spakenburg. Er wordt echter ruim over geschoten. In de 54e minuut schiet de altijd hard werkende Dennis van Westerlaak over de doellat van onze tegenstander. Drie minuten later zien we een vrije trap van uitblinker Wessel over de verdedigers van Spakenburg heen belanden…de goed doorgelopen Angelo kan er net niet bij.

Na 60 minuten wordt de vandaag zeer actieve en aanspeelbare Burak Yasir Rahat gewisseld voor Cumali Karaman.
Daarna belet rots in de branding Wesley met een geweldige sliding 2 aanvallers van Spakenburg tot scoren te komen. Een corner die hieruit volgt wordt door Spakenburg rakelings naast geschoten. In de 64e minuut neemt Wesley een corner waaruit Gian de bal in 1x op
zijn slof neemt…er wordt links naast geschoten. Na dit wapenfeit is het Spakenburg die de regie van deze wedstrijd in handen gaat nemen. Zo staan zij in de 65e minuut plotseling alleen vrij voor onze keeper Wouter en wordt er gelukkig over geschoten. Een minuut later komen we goed weg als zij net naast schieten maar een minuut later is het wel raak nadat Dennis eerst nog een bal van onze doellijn weet te halen…uit de rebound scoort Spakenburg de 1-0.
In minuut 75 wordt met een geweldige uithaal de 2-0 gescoord. En wij? Wij zien onze mannen in de 85e minuut een penalty claimen als Dennis in de 16 onderuit wordt gehaald. De goed leidende scheidsrechter ziet het echter anders. 1 minuut voor het eindsignaal haalt Marciano Rijnders goed uit. Helaas zit er een verdediger in de weg…meer dan een corner levert zijn mooie actie niet op.

In de allerlaatste minuut van deze wedstrijd is er nog een mooie actie van de vandaag weer zeer goed keepende Wouter. In een 1 op 1 situatie haalt hij met een mooie reflex de bal met zijn voet uit zijn linkerhoek. We verliezen deze wedstrijd weliswaar met 2-0, maar kunnen stellen dat we er met zijn allen voor gestreden hebben, complimenten dus voor een ieder!