CB1 begint competitie met gelijkspel

De hoofdmacht van Cobu Boys heeft zijn terugkeer in de derde klasse gevierd met een gelijkspel. De mannen van Bert van den Brom waren beter dan tegenstander De Meer, maar bleven helaas steken op 1-1.

SONY DSC

Onze verslaggever Bert de Ruiter tekende het volgende op.

Na 8 minuten is daar de 1e kans als Wessel Schmidt met zijn hoofd verlengt op Robin van den Brom die over schiet. (er wordt ook nog buitenspel gegeven). In de 13e minuut is er een forse tegenvaller. Yannick Tielen raakt geblesseerd en moet eruit. Hij wordt vervangen door Damion Dekkers waardoor Robin centraal achterin gaat spelen. In de 22e minuut zet Damion goed door in de ’16’ waardoor de bal bij Marciano Rijnders belandt die over schiet.
Na een half uur zien wij een perfecte pass van Robin, waardoor Marciano ons bijna op voorsprong kan brengen. Helaas voor ons wordt er niet gescoord. De laatste 15 minuten van deze 1e helft zijn niet best. Slordig voetbal en te weinig passie. Dat zal na de rust beter moeten!
Die tweede helft begint best goed. Gian krijgt meteen al een goede kans maar schiet over. Even daarna een geweldig mooie aanval. Via Florian belandt de bal op links bij Wessel die voorgeeft op Dennis van Westerlaak, die uithaalt maar helaas de keeper van de Meer op zijn weg vindt. In de 52e minuut zien wij Marciano terug leggen op Robin die vanaf 20 meter rakelings over knalt. 6 minuten later speelt Damion zich mooi vrij in de 16 van onze tegenstander waardoor Dennis bijna weet te scoren. Weer zit de keeper van De Meer ons in de weg, er wordt niet gescoord. Even later wordt Florian gewisseld voor Angelo Kramers. Diezelfde Angelo kopt een paar seconden later rakelings over nadat Gian perfect heeft voorgegeven.
Weer even later kopt Robin uit een corner van Marciano door op Angelo…hij maakt het net niet af.
Het is de 68e minuut als we een volgende wissel zien. Marciano gaat eruit en Boris Bunnik komt erin.
En dan is daar in de 74e minuut eindelijk dat bevrijdende doelpunt. Via Boris en Damion knalt Dennis de verdiende voorsprong binnen, 0-1!
Een paar seconden daarna scoort uit het niets onze tegenstander met een kopbal uit een corner de gelijkmaker.
Het is hun eerste echte kans van deze wedstrijd, ongelofelijk!
We proberen hierna nog van alles maar het wil maar niet lukken vandaag. Zo knalt Wessel op aangeven van Damion net naast in de 79e minuut
Hierna is de pijp leeg. We komen nog goed weg met 2 goede mogelijkheden van de Meer. Het is dat we Sander van Andel van Andel op de goal hebben staan. Met 2 geweldige reddingen voorkomt hij dat onze tegenstander scoort. Einduitslag 1-1. Beste speler vandaag? Wat een geweldig mooie passes van achteruit gaf hij toch weer, daar hadden we veel meer mee kunnen doen. Man of the match was vandaag Robin van den Brom.