Van den Brom: ”Ben zeker tevreden met de groep die we hebben”

Bert van den Brom is bezig aan zijn vierde seizoen als hoofdtrainer van het eerste elftal. Na het kampioenschap van vorig jaar komt het elftal dit seizoen uit in de derde klasse. We kijken met ‘onze’ coach vooruit naar de competitie en we kijken ook even terug op de voorbereiding.

Bent u tevreden met de wedstrijden in de beker en op het AVK? En is er voldoende progressie geboekt?
”Ja, ik ben tevreden omtrent de progressie die we hebben geboekt. Ook met de fitheid zit het goed. Het AVK kwam nog te vroeg, maar in de beker hebben we het goed gedaan.”

Hebben jullie de bekerwedstrijden benaderd als voorbereiding op de competitie?
”De bekerwedstrijden hebben we benaderd vanuit de gedachte dat het om oefenwedstrijden ging.  We hebben in de eerste bekerwedstrijd nog wel wat gewisseld om iedereen aan bod te laten komen.  Maar tegen VOP speelden we wel in de opstelling waarmee we ook aan de competitie gaan beginnen.  Als staf hebben we ook gekozen voor een iets andere manier van spelen, omdat dit beter past bij de spelers en we een klasse hoger gaan spelen.”

Welke dingen moeten er in de competitie echt beter?
”We moeten minder doelpunten tegen krijgen. In de voorbereiding kregen we er gewoon te veel tegen.”

Cobu Boys maakt aanstaande zaterdag zijn rentree in de derde klasse. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt bij De Meer. Van den Brom kijkt met vertrouwen naar het komende seizoen.

Wat zijn uw verwachtingen van het komende seizoen? Wat is realistisch om te mogen verwachten?
”Ik verwacht dat wij ons gaan aansluiten in het linker rijtje. Als we een goede reeks kunnen neerzetten, dan zit er ook nog een kans om een periode te pakken. Maar dan moet de groep wel fit blijven en we moeten niet te veel schorsingen krijgen.”

Kent u de tegenstanders al een beetje? Of is het allemaal nog nieuw?
”Het enige wat we nog niet weten is de kracht van deze competitie. We zitten nu meer met ploegen uit Hilversum, Amsterdam en Almere. Er zijn overigens ook een paar clubs bij die we al kennen.”

Er zijn een aantal jongens weggegaan en natuurlijk zijn er ook nieuwe jongens bijgekomen. Bent u tevreden met de selectie?
”Ik ben zeker tevreden met de groep die we nu hebben.  Dat geldt niet alleen voor het eerste, maar ook het tweede elftal is nu eindelijk een team waarmee we de selectievoorwaarden kunnen doorzetten. We hebben de afgelopen transferperiode veel aandacht besteed aan met name het 2e elftal.”

Aaldert Hofman en Bert van den Brom na het behaalde kampioenschap

 

Van den Brom is inmiddels een vertrouwd gezicht binnen Cocu Boys. Na een moeilijke start werden de prestaties steeds beter. Hij werd in zijn tweede seizoen vierde op het ‘eigen’ AVK en vorig jaar was er de titel veroverd. De trainer blikt nog even terug op zijn jaren bij de club.

U gaat nu uw vierde seizoen in als trainer van Cobu Boys. Hoe heeft u al die jaren beleefd? Welke ontwikkeling is er binnen de club geweest?
”Het eerste jaar was natuurlijk dramatisch qua resultaat, maar niet voor de opbouw. We hebben toch laten zien dat we een groep hadden waarvan de meeste nu nog spelen of in 1e of in 2e. Je ziet dan ook hoe snel we het weer op orde hebben gekregen met uiteindelijk een leuk 1e elftal. Gelukkig werd zowel de trainersstaf als de selectie voor het 2e elftal uitgebreid. Er zijn veel jonge jongens waarvan we hopen dat ze door gaan groeien en bij de club blijven.
We hebben het echt weer van de grond moeten opbouwen. Het heeft best wat energie gekost van meerdere mensen binnen de club,  maar we zijn trots op het resultaat tot nu toe. Voor mij waren de mooiste momenten de 4e plaats op het AVK bij Cobu Boys en natuurlijk het kampioenschap vorig seizoen.”

Kunt u Cobu Boys beschrijven in één zin?
”Kleine familieclub met aandacht voor jong en oud.”

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

(required)

(required)