CB1 dankzij zege op VOP verder in bekertoernooi

Cobu Boys is erin geslaagd om de tweede fase van het bekertoernooi te bereiken VOP werd in een doelpuntrijke wedtrijd met 6-3 verslagen.

Na 8 minuten gespeeld te hebben is het bijna raak als via Florian Wijsbeek de bal bij Robin van den Brom belandt, die meteen uithaalt. De keeper van VOP zit in de weg en er wordt (nog) niet gescoord. Dat gebeurt een kleine 10 minuten later wel als Wessel Schmidt een vrije trap vanaf links net buiten de ’16’ gaat nemen….met een lekkere stuit belandt de bal in de rechterhoek, 1-0.

In de 23e minuut zien we Robin vanaf ongeveer dezelfde positie hetzelfde doen…..hij schiet de bal in de uiterst rechterbovenhoek van onze tegenstander, 2-0.

6 minuten later speelt Wessel vanaf links op Robin die voorgeeft op Dennis van Westerlaak die overschiet….mooie aanval.

De volgende aanval….het is (wederom) Wessel die Marciano Rijnders weet te vinden. Na een mooie steekpass van Marciano belandt de bal bij Robin die de keeper van VOP op zijn weg vindt…weer een mooie aanval hoor!

Na 37 minuten gespeeld te hebben moet Sander van Andel toch echt aan de bak als VOP van afstand schiet….Sander stopt deze inzet.

3 minuten later is diezelfde Sander kansloos als Mike de Graaf de bal niet kwijt kan aan een medespeler. Zijn directe tegenstander profiteert, 2-1.

In de 44e minuut passt Gian Derks vanaf links perfect op Marciano….de uitlopende keeper is kansloos als Marciano de bal uiterst beheerst in de rechterhoek schiet, 3-1.

Na een goed gespeelde 1e helft gaan we maar eens rusten.

We hebben de thee net op als we Robin vanaf links in 46e minuut onderuit gehaald zien worden in het strafschopgebied, penalty! Dit kun je rustig aan onze Wessel overlaten, hij schiet onberispelijk de 4-1 in. Dat doet VOP niet…zij schieten in de 54e minuut op (dus niet tegen!) de bovenlat. 7 minuten later speelt Robin zich mooi vrij op links en geeft perfect voor op Marciano die de 5-1 denkt te scoren. Dat dachten wij allemaal op de scheidsrechter na…hij ziet en geeft buitenspel.

In de 65 minuut opent Mike op Dennis die voorgeeft….een verdediger van VOP heeft wat pech…hij scoort wel maar helaas voor hem in zijn eigen doel, 5-1.

Na dit doelpunt besluit trainer Bert van den Brom wat wisselspelers in te brengen. Marciano en Mike worden vervangen door Boris Bunnik en Angelo Kramers.

Het is inmiddels de 69e minuut….

Robin passt op Boris die vanaf links zich mooi vrijspeelt….hij passt op Angelo die het helaas niet afmaakt. Even daarna maakt onze tegenstander het wel af, zij scoren de 5-2.

We zien daarna Danny de Vries een ongelukkig moment hebben, van waaruit VOP de 5-3 scoort.

Als even later uit een corner van Florian onze Wesley Lans grandioos de 6-3 binnenkopt dan zit het erop. Een goede 1e helft werd vandaag afgewisseld met een wat slordige 2e helft. Dat kan nog wel wat beter. Een verdiende overwinning (dat dan weer wel natuurlijk) en we ‘bekeren’ dus verder, top!