Bekeravontuur Cobu Boys MO17 eindigt met nederlaag

UTRECHT- Het bekertoernooi zit erop voor de meiden van Cobu Boys MO17. De ploeg verloor afgelopen zaterdag met 2-0 bij DVSU uit Utrecht en daarmee eindigde het op de derde plaats in de poule. Tegen de nederlaag was weinig in te brengen.

Beide ploegen trapten in de regen om 13.00 uur af op Sportpark Lunetten. De Rood-Zwarten uit Amersfoort begonnen enigszins gehavend aan het duel. Eloïs, Larissa en Marit waren niet beschikbaar voor coach Yvonne. Het werd een moeizame middag. DVSU had vanaf minuut één de overhand, al creëerde het niet heel veel kansen. De thuisploeg was dichtbij de voorsprong nadat een vrije trap net naast ging. Aan de andere kant was Kimmy heel dichtbij een treffer voor Cobu Boys. Maar zij stuitte op de keepster van de tegenstander. Het bleek uiteindelijk de enige grote kans die de gasten kregen. DVSU had de wedstrijd onder controle en nog voor de rust werd het dan ook verdiend 1-0. Een schot van afstand verdween achter Daphne.

In de rust bleek dat Daphne niet verder kon. De keepster had te veel last van haar hamstring. Amber ging in de tweede helft op goal staan. En dat deed ze uitstekend. Haar eerste redding was uit een vrije trap. Ze tikte de bal knap op de lat. In de rebound werd er alsnog gescoord en zo werd het 2-0. Vlak voor het einde gebeurde precies hetzelfde, alleen leverde de rebound dit keer geen doelpunt op. Cobu Boys probeerde het, maar kwam er gewoon niet doorheen. Ook in de tweede helft was het geen hoogstaande wedstrijd. De minuten tikten langzaam weg. De Amersfoorters hielden de schade uiteindelijk keurig beperkt.

Cobu Boys MO17 eindigt het bekeravontuur met drie punten uit drie wedstrijden. Die ene overwinning was dan ook heel lekker, 0-12 bij VVIJ. Aanstaande zaterdag begint de competitie met een uitwedstrijd bij Amsvorde. De aftrap is om 13:00 uur.