Cobu Boys MO17 onderuit na waar doelpuntenfestijn

AMERSFOORT- De meiden van Cobu Boys O17 hebben de tweede bekerwedstrijd van het seizoen verloren. Op het eigen Sportpark Zielhorst was Victoria uit Hilversum met 5-8(!) te sterk. Toch bood het spel een aantal aanknopingspunten.

Bij vlagen liet de thuisploeg goed voetbal zien. Er werd soms heel aardig gecombineerd, maar dat was niet voldoende om de 0-12 overwinning van een week eerder op VVIJ een goed vervolg te geven. Onder donkere wolken lag het spel vanaf de eerste minuut volledig open. Het begin was voor Victoria en dat resulteerde in de 0-1 na zwak verdedigen van de rood-zwarten. Maar het duel keerde langzamerhand om. Leila maakte al snel de gelijkmaker. Het betekende alweer haar negende(!) treffer in twee wedstrijden. De 2-1 was misschien wel de mooiste goal van de wedstrijd. Na een fraaie aanval stiftte Isa de bal over de lange doelvrouw van de tegenstander. En daar bleef het niet bij. Het werd zelfs 3-1 dankzij de sterk spelende Leila. Maar de Hilversummers gaven absoluut niet op. Nog voor de rust hadden ze score volledig omgedraaid, waardoor het 3-4 met de rust stond. De vierde treffer was een ongelukkige eigen goal van Jennifer.

Het weer veranderde net zo snel als het wedstrijdbeeld. Na de rust scheen de zon en Cobu Boys kwam opnieuw terug. Leila maakte haar hattrick compleet, nadat ze in eerste instantie nog op de keepster van Victoria stuitte. Eigenlijk had de ploeg ook weer op voorsprong moeten komen, maar Isa wist niet haar tweede treffer van de middag te maken. Daarna nam Victoria het initiatief weer in handen en liep uit naar 4-6. Het leek gedaan, maar de thuisploeg bleef strijden. Larissa schoot de bal beheerst  in de korte hoek, waardoor het 5-6 werd. Tot een nieuwe comeback kwam het echter niet. In de slotfase van het duel wisten de gasten nog tweemaal te scoren en zo eindigde de spectaculaire wedstrijd in 5-8.