Clubjongen Dekkers wil met Cobu Boys stappen maken

Gisteren verscheen er een mooi stuk over Damion in DeStadAmersfoort. Het is geschreven door Jeroen van der Veer en de foto is gemaakt door Rinus van Denderen. Lees het artikel hieronder!  

De lach is terug op het voetbalveld bij Cobu Boys en Damion Dekkers is één van de spelers met de grootste smile. Als jongen van de club nam hij vorige week met trots de kampioensmedaille in ontvangst en werd de titel flink gevierd. Op Sportpark Zielhorst is men weer blij om deel uit te maken van de vereniging en door de hoofdprijs in de vierde klasse speelt het volgend jaar tegen stadsgenoot ASC Nieuwland.

,,Dit is mijn eerste kampioenschap”, lacht de 27-jarige Dekkers, als hij nog eens naar zijn medaille kijkt. ,,Het is eigenlijk bizar hoe deze club is veranderd. Iedereen leek Cobu Boys te hebben afgeschreven, maar in korte tijd hebben wij met z’n allen onze rug gerecht.”

Dat had vooral te maken met het feit dat de ‘Boys’ drie seizoenen geleden vrijwel elke wedstrijd met minimaal vijf doelpunten verschil verloren. Op dat moment zat Dekkers niet meer bij de selectie, omdat hij na flink wat jaren in de hoofdmacht besloot in een vriendenteam te voetballen.

BOUWEN ,,Ja, het deed mij wel wat om te zien dat er zo dik verloren werd”, vertelt de aanvaller. ,,Zelf had ik plezier bij mijn vrienden, alleen zag je het eerste elftal afglijden. Toch is het achteraf een goed besluit geweest. Nadat meerdere jongens waren gestopt, gingen de ogen binnen de club open: Er moest iets veranderen.” Dat gebeurde onder leiding van Bert van den Brom.

Vorig seizoen werd Dekkers weer onderdeel van de selectie. Dat jaar greep het team net naast de promotie. ,,Ik miste het selectievoetbal en de trainer had een goed verhaal. De club haalde daarnaast ook oude spelers terug en samen zouden we aan iets moois bouwen.”

BELONING Ook afgelopen zomerstop kwam er weer flink wat versterking naar Cobu Boys en werd hun droom gerealiseerd. Het kampioenschap was dan ook een beloning voor een lange strijd, die uiteindelijk werd beloond met het kampioenschap. ,,Het is moeilijk aan te wijzen wat er de afgelopen jaren is veranderd. Als je onze selectie bekijkt, zit ‘ie wel goed in elkaar. Voorin kunnen we allemaal scoren en in de verdediging hebben we echte slopers lopen. Als zij de bal niet kunnen hebben, pakken ze de man wel. Tja, met zulke gasten win je wedstrijden.”

Dat Dekkers de complimenten geeft aan zijn verdedigers zegt veel over de 27-jarige buurtsportcoach. Waar hij voorheen haantje de voorste was, heeft ook de aanvaller een metamorfose ondergaan. In zijn jongere jaren ging het Dekkers alleen om doelpunten, maar nu kan hij ook genieten van een mooie assist.

,,Dat komt misschien ook door de rol die ik heb”, blikt Dekkers terug. ,,We spelen met drie aanvallers en meestal kom ik van af de zijkant. Robin van den Brom is onze spits en ik speel er een beetje omheen. Dan moet ik inderdaad soms wat extra meters maken, maar dat doe je dan gewoon. De rollen en taken zijn duidelijk en daarin is de trainer ook altijd duidelijk geweest.”

UIT DE VIERDE KLASSE Wie de aanvaller hoort praten, ziet niets meer terug van de Dekkers van een jaar of vijf geleden. Toen had hij zijn wilde haren nog. ,,Ik hoor van supporters ook dat ik rustiger ben geworden. Zou met de leeftijd te maken hebben, denk je niet?”

Cobu Boys sloot zaterdag het seizoen af met een klinkende 1-7 overwinning op VIOD. ,,Eindelijk uit de vierde klasse. Soms speel je tegen tegenstanders die er niet heel veel van kunnen. Staan ze met tien man achterin en moeten wij er maar doorheen zien te voetballen. Trouwens, wat dacht je van de velden. Nu zijn die bij ons ook niet super goed, maar we hebben velden gezien…”

GEEN GRIJZE MUIS In een klasse hoger hoopt Cobu Boys volgend seizoen voetballende tegenstanders te treffen. Een van de opponenten wordt ongetwijfeld ASC Nieuwland, dat uit de tweede klasse degradeerde.  ,,Prachtig toch dat wij tegen hen kunnen voetballen. Dat had drie jaar geleden ook niemand verwacht. Of we een grijze muis worden in de derde klasse? Welnee, we hebben echt een goed team hoor. De kern van dit elftal blijft bij elkaar en er zullen ongetwijfeld wat spelers bij gaan komen. Het wordt namelijk nu weer interessant om hier te voetballen.”

Supporters hoeven niet bang te zijn dat Dekkers weer naar een vriendenteam gaat: ,,Ik zit hier goed en de sfeer is top. Met deze groep en trainer kunnen wij nog mooie dingen bereiken.”

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)