Old Friends: CB1 kampioen (1998)

Het heeft er alle schijn van dat Cobu Boys 1 dit seizoen kampioen wordt. Niets is zeker, maar de mannen van Bert & Bert hebben het in eigen hand. Een geweldige prestatie!

De laatste keer dat Cobu Boys 1 kampioen werd, was in het seizoen 1997-1998. Daarna is Cobu Boys nog wel twee keer gepromoveerd, maar dat was via de nacompetitie. Echt kampioen worden is toch net anders…

In 1998 zal het kampioenschap van Cobu Boys 1 in de 6e Klasse A voor velen als een verrassing gekomen zijn. Feit is dat de competitie lang zeer spannend bleef en dat het eerste team, onder leiding van de nieuwe trainer Jan Willem de Jong, op de beslissende momenten wist te winnen.

Na 4 gespeelde wedstrijden stond het eerste team op een tiende (!) plaats, met 4 punten. Na de winst op Kamerik volgt een gelijkspel tegen ASC Nieuwland en nederlagen tegen Hulshorst en Rood Wit ’58. De tiende plaats is het gevolg. Maar daarna wordt het spel beter. Een knappe serie wedstrijden volgde, waardoor Cobu Boys eind november kampioen van de eerste periode werd, met 20 punten uit 10 wedstrijden.

In de tweede helft van de competitie stond SVMM uit Maarn opnieuw lang aan kop, maar op 18 april nam Cobu Boys de eerste positie over door met 1-0 van SVMM te winnen. In die wedstrijd bracht Ronald van Putten Cobu Boys al na 7 minuten aan de leiding. Dat blijkt ook de winnende treffer te zijn. In de tweede helft zet SVMM alles op alles, maar alle voorzetten zijn een prooi voor Ron van der Heijden die zijn doel schoon weet te houden.

Daarna is het kampioenschap binnen handbereik. Door te winnen van het onderaan staande Radiostad kan Cobu Boys op 25 april 1998 kampioen worden. Met een kleine 100 supporters reist heel Cobu Boys af naar Hilversum. Veel jeugdleden, veel spandoeken, veel sfeer. Toch duurt het tot halverwege de eerste helft voordat de eerste treffer in het voordeel van Cobu Boys valt. Na die moeizame start laat Cobu Boys na rust zien dat het terecht kampioen wordt door met 0-7 te winnen!

Op de kampioensfoto staan:

Staand van links naar rechts: Huub Vonk, Harry Sanders, Henk Schreuder, Kjeld van Beekhuizen, Martijn Schmidt, Danny Kuijer, Dick van der Heijden (grensrechter), Jan Willem de Jong (trainer) en Roberto van Rooijen (verzorger);

Zittend van links naar rechts: Danny de Graaf, Ron van der Heijden, Aart van Putten, Ronald van Putten, Carl Berghuizen, Mhamed Akalliche, Marcel Groenesteijn en Berend Schreuder

Ontbrekend: leider Herman Petten ontbreekt op deze foto

cbf0010-cb1-1998-kampioen

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)