CB1 verspeelt dure punten in titelrace

SONY DSC

Man of the Match…

Cobu Boys 1 heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen in de strijd om het kampioenschap. De mannen van Bert van den Brom verloren met 2-1 bij Hees en zagen de voorsprong op OSO slinken tot 2 punten. Het wordt de komende twee competitierondes dus een ware nek-aan-nekrace. Bert de Ruiter maakte het volgende verslag.

Als wij winnen van Hees en OSO laat punten liggen tegen Austerlitz, dan worden wij kampioen vandaag. Maar dan moeten we wel winnen van Hees…..

We treden vandaag aan zonder de geblesseerde Wessel Schmidt. Verder zijn we compleet.

In de 7e minuut wordt Sander van Andel voor de eerste keer getest door Hees. Een vrije trap verwerkt hij tot corner. We zijn gewaarschuwd!

Drie minuten later zien wij het eerste wapenfeit van onze jongens als Boris Bunnik maar net over schiet. Ook zij zijn nu gewaarschuwd!

Na een kwartier een domper…Yannick Tielen valt met een geblesseerde enkel uit en wordt vervangen door Lambert Bax. In de 17e minuut neemt Robin van den Brom een corner, die door Leroy Baum over wordt gekopt. 4 minuten later is er een geweldige kans voor Hees. Dat de bal over gaat is een wonder, we komen goed weg!

In de 23e minuut is het Boris die een voorzet vanaf links niet goed weet te raken…ook een beste kans zeg!

We zijn 4 minuten later als Robin vanaf een metertje of 35 de keeper van Hees uitprobeert..zijn schot gaat over.

In de 36e minuut geeft Robin op Damion Dekkers die de keeper van Hees op zijn weg vindt. Een minuut later passeert Robin een mannetje of 3 van Hees en wordt hij onderuit gehaald. Hij neemt hierna de gegeven vrije trap en niet zo zuinig ook. De keeper van Hees verricht een wereldredding door de keihard genomen vrije trap uit zijn rechterhoek te stoppen. We zitten inmiddels in de 44e minuut als Robin zich mooi vrij speelt en uithaalt…de keeper van Hees staat op de juiste plek en stopt zijn inzet. Net voor de rust krijgen we wederom een vrije trap. Robin gaat achter de bal staan en haalt uit..via de muur belandt de bal wederom bij Robin..hij haalt snoeihard uit…de keeper van Hees weet zijn schot uit de hoek te tikken geweldige redding!

We gaan rusten met een 0-0 stand.

In de tweede helft komt Hees al snel op voorsprong. Sander brengt in eerste instantie redding op een schot, maar op de rebound  heeft hij geen antwoord.

In de 53e minuut een wissel. Boris wordt vervangen door de kersverse vader Angelo Kramers. Hierna zien we in de 57e minuut een door Robin vanaf links genomen vrije trap door Damion over gekopt worden. Even daarna wordt onze verdediging helemaal zoek gespeeld en weet Hees de 2-0 te scoren. Dit doet pijn!

Daarna nog meer pijn als Dennis van Westerlaak met rood van het veld wordt gestuurd wegens (volgens de verder goed leidende scheidsrechter) een poging tot natrappen. Deze gegeven rode kaart past naar mijn mening niet helemaal in deze wedstrijd, jammer!

Met 10 man gaan we verder. In de 70e minuut de volgende wissel…Leroy eruit en Cumali erin..we gaan 1 op 1 spelen.

4 minuten later geeft Damion vanaf links op Angelo die zich vrij speelt in de 16 en keurig de 2-1 weet te scoren.

In de 76e minuut geeft Robin een geinige pass via de buitenkant van zijn schoen op Damion die helaas kracht te kort komt om te scoren.

De bal wil er maar niet in. Inmiddels zitten we in de 89e minuut als Robin vanaf links voorgeeft op Angelo…hij haalt uit, maar helaas weet een verdediger van Hees zijn schot (met de hand?) te keren. Wat een kans zeg! De scheids ziet er geen penalty in dus gaan we nog 1x volop in de aanval. Zelfs Sander gaat mee naar voren!

Uit een vrije trap weet hij zelfs bijna te scoren…helaas voor ons mag dit niet zo zijn. We verliezen deze wedstrijd en zijn dus (nog) geen kampioen. Na afloop horen we dat OSO gewonnen heeft en dat dit dus inhoudt dat we nog 2 punten voorsprong hebben. Een domper,  maar niet getreurd. Nog twee keer winnen en dan zijn wij kampioen! Na afloop een mooie reactie van Wesley Lans:

,,We hebben nog een belangrijke taak te voltooien! Wonden likken en opmaken voor 2 zeer belangrijke wedstrijden…….vandaag hebben we zwaar gefaal. Nu nog meer dan normaal moeten we ons als mannen gedragen/spelen. Ik heb het al eens eerder geroepen, WE ZIJN DIT VERPLICHT. Naar onszelf, supporters, staff en naar de club toe! Jullie zijn toppers!’

Kijk daar is uw verslaggever het helemaal mee eens!!!!

Ook bij een nederlaag is er de verkiezing van ’the man of the match’.

Dit keer gaan we voor Mehmet. Hij speelde een puike pot en toonde een geweldige inzet! Als we de komende twee wedstrijden allemaal met dezelfde inzet en beleving van Mehmet gaan spelen, dan worden we zeker kampioen hoor!