Robin van den Brom velt Olympia met hattrick

robinvandenbrom2017Dankzij een hattrick van aanvoerder Robin van den Brom is het kampioenschap van Cobu Boys weer een stap dichterbij gekomen. De mannen van Bert van den Brom waren in eigen huis veel te sterk voor Olympia’’25. Met nog drie wedstrijden te gaan is de voorsprong op de nummer twee vijf punten. Bert de Ruiter maakte het volgende verslag.

Vandaag moeten we zonder (wegens schorsing) Mike de Graaf en Dennis van Westerlaak laten zien dat we thuis op Sportpark Zielhorst dit seizoen toch echt onverslaanbaar zijn. Met Olympia ’25 treffen we een niet te onderschatten tegenstander.

In minuut 3 speelt Damion Dekkers zich op het middenveld mooi vrij. Hij passt op Robin van den Brom, maar diens schot wordt geblokt door een verdediger.. Even later zette Boris Bunnik goed door, maar staat de keeper van onze tegenstander in de weg. We zitten inmiddels in de 12e minuut als wij het tijd vinden om te scoren. Van achteruit geeft Mehmet een dieptepass op Boris, die vanaf links geweldig mooi voorgeeft op Robin. Onze Robin twijfelt niet en neemt de bal in één keer op zijn slof…snoeihard knalt hij in de uiterste rechterhoek, 1-0!

In de 25e minuut neemt Wessel Schmidt vanaf rechts een corner die Wesley Lans inkopt…de keeper van Olympia staat echter op de juiste plek, geen doelpunt dus.

6 minuten later valt er wel een doelpunt als Jelle Bakker jongleert en zich mooi wegdraait. Hij passt op Robin die de 2-0 scoort! In de 36e minuut zien we onze tegenstander voor het eerst in deze 1e helft een doelpoging wagen, maar het schot gaat naast. Dat doen wij 3 minuten later ook als een corner van Robin door Wesley wordt naast geschoten. We zitten inmiddels in de 42e minuut als Olympia voor de 2e keer een schot weet af te vuren…Sander staat zoals we van hem gewend zijn op de juiste plek.

Net voor de rust geeft Damion de bal panklaar op Wesley, die uithaalt…zijn inzet wordt door de keeper van Olympia tot corner gestompt.

In de 2e helft is het Robin die vanaf links in de 49e minuut perfect voorgeeft op Boris, die geheel vrij voor de keeper niet weet te scoren.

Er volgt hierna een wissel. De geblesseerde Wessel wordt vervangen door Cumali Karaman. Daarna zien we onze tegenstander in de 54e minuut naast schieten. 4 minuten later is het Cumali die een steekpass geeft op Robin (na de wedstrijd gaf hij toe dat de pass voor Damion bestemd was) die alleen op de keeper van Olympia af stormt, natuurlijk scoort onze Robin de 3-0!

In de 64e minuut geeft Cumali op Robin, die perfect voorgeeft op Damion die, onterecht door de verder goed leidende scheidsrechter, buitenspel wordt gegeven.

Een minuutje later wordt Boris vervangen door Dimitri van Dam. Minuut 72: Robin geeft vanaf rechts op Cumali die uit de draai over schiet.

Minuut 74: Cumali geeft op Robin die op de keeper van Olympia af is om zijn 4e doelpunt te scoren…er wordt echter gefloten voor buitenspel.

We zijn veel sterker dan onze tegenstander en blijven kansen creëren. In de 78e minuut geeft Damion vanaf rechts op maat…Jelle haalt uit…zijn inzet gaat maar net naast.

Er volgt nog een wissel. Damion gaat eruit en Angelo Kramers komt erin.

In de 83e minuut mag Robin een vrije trap nemen…de keeper van Olympia weet deze vrije trap maar net te redden. Even later schiet Dimitri tegen diezelfde keeper aan. Uit een corner van ons wordt er hands gemaakt door onze tegenstander, penalty dus. Het is Mehmet (1 van de uitblinkers van deze wedstrijd) die deze penalty opeist. Hij schiet echter niet goed genoeg in, het blijft dus 3-0. Ook Dimitri weet niet te scoren als hij een paar minuten voordat het eindsignaal klinkt na een mooie actie, kracht te kort komt om te scoren. We winnen deze pot verdiend met 3-0 en zijn nog dichterbij het kampioenschap gekomen. Het zou zomaar kunnen dat dit volgende week al gaat gebeuren als we uit tegen Hees winnen en OSO punten laat liggen. Ach dat zien we volgende week dan maar weer…..

Man of the match? Was het Lambert Bax die de gevaarlijke nr 9 van Olympia helemaal lam legde of was het Yannick Tielen die foutloos speelde? En wat dacht je van Mehmet, die maakte maar 1 foutje vandaag…tja die penalty he! Ach en voor ik het vergeet…die Wesley en Leroy Baum stonden er natuurlijk ook weer als vanouds. Er was er 1 die vandaag een hattrick scoorde (21 doelpunten dit seizoen inmiddels!) en liet zien waarom hij de aanvoerder is van dit mooie team. Hij speelde een fantastische wedstrijd en werd unaniem gekozen, Robin is de terechte ‘man of the match’, klasse!!!!