Daphne de Jong, penaltykoningin van Cobu Boys MO15-1

AMERSFOORT- De meiden van Cobu Boys MO15-1 zijn door naar de volgende ronde van het bekertoernooi. Na een bloedstollende strijd met de leeftijdsgenoten van Amsvorde was de ploeg uit Zielhorst uiteindelijk de sterkste. Met dank aan keeper Daphne ‘Krul’ de Jong.

Het begin was hoopvol. De ploeg van Bert kwam uitstekend uit de startblokken en liet bij vlagen prima voetbal zien. Er werden echter geen grote kansen gecreëerd. Naar mate de eerste helft vorderde werd het voetbal van de rood-zwarten steeds slordiger. Dit speelde Amsvorde, de underdog in dit bekerduel, in de kaart. Beetje bij beetje kwam de thuisploeg beter de in de wedstrijd. De eerste grote kans was echt voor Cobu Boys. Larissa schoot hard op goal, maar de prima spelende keeper van Amsvorde voorkwam de 0-1 met een katachtige redding. Ook van dichtbij kreeg de spits de bal er niet in. Dit maal was de blonde doelvrouw snel uit haar goal en voorkwam opnieuw een treffer. Toch viel de 0-1 nog wel voor de rust. De thuisploeg kreeg de bal maar niet weg en het was Leila die profiteerde. Ze schoot de bal hard binnen en zo zorgde ze ervoor dat de gasten met een 0-1 voorsprong gingen rusten.

bespreking

De voorsprong was verdiend, maar het bleef spannend. Amsvorde speelde vooral de lange bal, maar daarmee bracht het Cobu Boys een aantal keer in de problemen. De 1-1 was een goal die paste bij de speelwijze van de ploeg uit Amersfoort-Zuid. Cobu Boys leek op 0-2 te komen, maar zowel Isa als Larissa kreeg de bal niet over de lijn. Vlak daarna leidde Kimmy stom balverlies en de thuisploeg trok naar voren. Daar stond een lange speelster en die was de verdediging te snel af en ze schoof de bal rustig voorbij Daphne en dus stond het gelijk. Het vervolg was erg spannend waarin beide ploegen zomaar op voorsprong konden komen. De grootste kans was voor Cobu Boys. Larissa ontsnapte aan de defensie van Amsvorde en leek te gaan scoren. De journalist van dienst stond al half juichend in het veld, maar de bal belandde op de paal. Na 70 minuten stond het nog altijd 1-1 en dus moesten penalty’s de beslissing brengen.

nnnn

Daarin groeide Daphne uit tot de heldin van het veld. Zij pakte maar liefst drie(!) penalty’s! Namens Cobu Boys schoot Lilly de eerste raak. Daarna waren er missers van Leila en Larissa. Nadat de ploegen allebei drie penalty’s hadden genomen stond het 0-1 voor Cobu Boys. Vanaf dat moment gingen alle pingels raak en zo was Cobu Boys de winnaar na een heerlijk avondje op Sportpark Nimmerdor!