Cobu boys C2 – Eemnes C2 5-2

Soms heb je van die dagen dat de dingen nogal moeizaam gaan. Zaterdag dus net zo. Het begon al voor de wedstrijd. Welk gewicht mag een bal hebben in de C- junioren? Na wat discussie en assistent Google waren we er tijdens de rust definitief uit; we spelen bij Cobu boys met te zware ballen volgens de  richtlijnen van de KNVB, althans, in de C-junioren. De eerste helft met de ‘gouden’ bal starten we weer prima. Binnen 5 minuten een uitstekende aanval dwars door het midden, 1-0. Binnen een paar minuten werden we met gelijke munt terugbetaald. Een mooie aanval, door het hart van onze defensie, werd prima afgerond, 1-1. In een gelijk opgaande wedstrijd wist Yordi voor rust met nog 2 goals de 3-1 ruststand op het scorebord te zetten. Een mooie hattrick. De tweede helft ging van start met een lichtere blauwe bal. Het had weinig invloed op het spel. Het was eigenlijk sowieso niet al te best wat beide ploegen lieten zien. Veel passes kwamen niet aan, weinig goedlopende combinaties. Sven zorgde voor een spaarzaam hoogtepunt met een mooie half-volley; 4-1. Dit aankomende verlies zorgde voor de (blijkbaar) nodige frustratie bij Eemnes. Het aantal overtreding steeg behoorlijk en daarmee ook het commentaar in het veld; zowel onderling als tegen de scheidsrechter. Die heeft aan 1 puber doordeweeks zijn handen al vol; als ook vandaag aan een stel 13-jarige verliezende Eemnessers. De boys lieten zich echter niet gek maken maar wisten de wedstrijd redelijk makkelijk maar zonder al te goed voetbal toch naar zich toe te trekken. Roan (5-1) en Eemnes tekenden voor het slotakkoord; 5-2. Welke kant gaat het op als we ook nog echt goed gaan voetballen?