MO19-1 verovert koppositie in 1e klasse

De MO19-1 van Cobu Boys is de nieuwe koploper in de 1e klasse 1. Dankzij een 2-1 overwinning op het ongeslagen SVL en een onverwachte nederlaag van concurrent Maarssen voert het talentvolle meidenteam van onze club nu de ranglijst aan.

De topper begon met een tegenvaller voor de ploeg van Johan Flipse, Rein van der Laan en Erik Roest. In de warming-up haakte spits Margot Beekelaar af met een hamstringblessure. Fleur van Hoegaarden nam haar plaats in.

Op het prachtige complex in Langbroek kregen de toeschouwers zaterdag een spannende wedstrijd voorgeschoteld. De thuisploeg kwam een paar keer gevaarlijk door, maar ook het Amersfoortse team was gevaarlijk. Met name via de rechterkant, waar Veerle Roest zich telkens met speels gemak ontdeed van haar directe tegenstanders.

Halverwege de eerste helft kwam Cobu Boys op voorsprong via een vrije trap van Manouk van den Brink. In eerste instantie bracht de lat nog redding voor SVL, maar in de rebound was Joëlla van de Lagemaat zeer attent: 0-1.

Vlak na rust verscheen de 1-1 op het scorebord, omdat de Amersfoortse defensie niet alert was bij een corner. Ondanks deze tegenvaller kreeg Cobu Boys de wedstrijd steeds meer onder controle. Net als de 0-1 kwam de 1-2 tot stand via een knappe vrije trap van aanvoerder Manouk van den Brink, die van grote afstand doel trof.

In de slotfase drong de thuisploeg nog wel aan, maar uiteindelijk moest de ongeslagen koploper haar eerste competitienederlaag incasseren.

Halverwege het seizoen kan Cobu Boys MO19-1 prachtige rapportcijfers overleggen. Negen van de tien competitieduels werden in winst omgezet. Ook het doelsaldo mag er zijn: 60-4.

Een knappe prestatie, omdimg_8797at het team in de zomer drie belangrijke speelsters zag vertrekken en vier nieuwe speelsters moest inpassen. Ook werd een nieuwe speelstijl geïntroduceerd (4-4-2 in plaats van 4-4-3), waardoor een aantal meiden op andere plekken kwam te spelen. Inmiddels draait het team op volle toeren.  

  1. ,,De nieuwe speelstijl er in “slijpen” en vier nieuwe meiden inpassen was de uitdaging die wij met zijn drieën zijn aangegaan aan het begin van het seizoen´´, aldus trainer Johan Flipse. ,,Het is geweldig om te zien waar het team nu staat, vooral als je bedenkt dat er nog veel meer rek in zit. Wij gaan dan ook lekker door op de ingeslagen weg en hopen dat wij de prestaties en het plezier bij de meiden kunnen doortrekken tot eind van het seizoen. ‘’

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)