Cobu Boys 1 loopt 3 punten in op koploper OSO

SONY DSC

Het was zijn 100e wedstrijd voor Cobu Boys. En dus besloot Damion De zaterdag maar om zijn eigen feestje op te luisteren met twee doelpunten. De mannen van Bert van den Brom versloegen hekkensluiter VIOD met 4-1 en zagen de achterstand op koploper OSO slinken tot één punt. Bert de Ruiter was uiteraard weer van de partij om de wedstrijd te verslaan.

Vandaag spelen we tegen de nummer laatst. ‘Die rollen we op’, hoor ik onze supporters zeggen. Ik weet beter, ‘onderschat nooit je tegenstander’, zeg ik tegen hen.Ik krijg gelijk als binnen 1 minuut VIOD de 0-1 scoort. Hoe is het mogelijk? We herpakken ons snel na deze domper. Na 3 minuten gespeeld te hebben schiet Robin van den Brom van grote afstand op het doel van VIOD. De keeper weet dit schot weg te stompen.

In de 7e minuut speelt Angelo Kramers op Damion De, die zomaar kan scoren. De keeper van VIOD denkt hier anders over. 2 minuten later zien wij een mooie actie van Angelo op rechts. Hij geeft voor…Robin kan er net niet bij.

In de 14e minuut van deze wedstrijd speelt Wesley Lans op Robin, die de keeper doet besluiten om te redden. Ja, we krijgen echt kansen. Als in de 15e minuut Wesley uit een corner maar net over kopt, stel ik vast dat het ‘kansen regent’.

4 minuten later is er een corner van Robin vanaf rechts waaruit Leroy Baum mooi inkopt. Helaas staat er een tegenstander in de weg. Als Robin 1 minuut hierna op aangeven van Dennis van Westerlaak op de lat kopt, stel ik vast dat er best veel gekopt wordt…

We zitten in minuut 24 als Wessel Schmidt op maat een voorzet geeft op Angelo. Hij scoort de gelijkmaker, mooi doelpunt. Helaas denkt de scheidsrechter er anders over, buitenspel? (echt niet!)

Feit is dat we nog steeds achter staan. Het wordt tijd om er een balletje in te koppen! Bijna gebeurt dit in 26e minuut als Robin vanaf links een corner neemt….Wesley kopt hieruit naast.

Na een counter van VIOD volgt er een mooie actie van Angelo, die perfect vanaf links voorzet op Robin, die maar net naast kopt. Wat een kansen zeg!

En dan is er opeens Damion die in de 32e minuut vanaf links door stormt…hij schiet de 1-1 binnen. (zijn 25e!)

Twee minuten later passt Damion op Wesley…hij schiet, maar de keeper van VIOD redt.

37e minuut….Robin passt op Angelo…die neemt de bal op zijn borst aan en haalt direct uit….de keeper van VIOD tikt de bal uit de rechterhoek. Daarna is daar onze Robin…in de 40e minuut knalt hij de 2-1 binnen.

Net voor de rustpauze speelt Angelo op Dennis. Dennis op Damion…..hij schiet net naast!

We gaan rusten.

In de 2e helft zien we na 3 minuten een werelddoelpunt, zo mooi! Een vrije trap buiten de 16 wordt door Wessel in de kruising geschoten. Genieten, het staat 3-1!

In de 54e minuut bijna weer een werelddoelpunt….nu is het Robin…hij schiet een vrije trap vanaf 25 meter tegen de lat!

Daarna zien we Leroy op een voorzet van Robin 85 cm voor de doellijn over koppen. Het zit niet mee! Even daarna neemt Robin een corner die Angelo mooi inkopt… helaas voor ons….een verdediger van VIOD redt op de lijn.

Trainer Bert gaat hierna maar eens wisselen. Jurrien Nieman gaat eruit en Jelle Bakker vervangt hem. Als even daarna Wesley op aangeven van Robin zijn omhaal over de goal van VIOD ziet belanden, volgt er nog een wissel. De vandaag zeer goed spelende Angelo wordt vervangen door Dimitri van Dam. Daarna mag onze Sander van Andel nog even aan de bak. In de 87e minuut tikt hij een schot van VIOD over zijn ‘latje’ en daarna tikt hij op weergaloze wijze een bal uit de linkerhoek. Een minuutje later…..schiet Damion op de lat.

Daarna kan Damion scoren op aangeven van Dimitri…..er wordt buitenspel gegeven. Damion is het zat! In de 90e minuut scoort hij, 4-1!

Mooie pot vandaag…wat een kansen!

Na de wedstrijd horen we dat OSO heeft verloren….dat geeft hoop….nog maar 1 puntje achter op de koploper!

Man of the match? Beste mensen….hij speelde zijn 100e wedstrijd voor Cobu Boys 1 en scoorde er 2 vandaag. Deze man verdient zoveel respect, DAMION!!