Cobu Boys 1 laat spierballen zien tegen Olympia

SONY DSC

SONY DSC

Het eerste heeft zaterdag een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om de bovenste plekken. Directe concurrent Olympia werd met 0-4 verslagen. Bert de Ruiter maakte het volgende verslag.

Na de overtuigende overwinning tegen Hees spelen wij vandaag tegen Olympia ’25 uit Hilversum. Zij (Olympia) staan 4e, wij 3e. Als wij kampioen willen worden, zullen we toch echt moeten winnen!

Na een aftastende beginfase staat een speler van Olympia in de vijfde minuut zomaar vrij voor onze Sander van Andel. Er wordt over geschoten….we zijn gewaarschuwd!

Het duurt daarna 7 minuten voordat wij onze eerste kans krijgen. Dimitri van Dam lepelt de bal echter over…ook zij zijn nu gewaarschuwd.

We zitten inmiddels in de 14e minuut. Leroy Baum passt keurig op Robin van den Brom, die Damion De weet te vinden, Damion tikt net naast.

Een minuutje later zien wij na Wesley Lans na een mooie vrije trap van Lambert Bax net over koppen. Je kan aan je klompen aanvoelen dat er nu snel gescoord gaat worden. Het is voor mij dan ook totaal geen verrassing als dit in de 18e minuut gebeurt. Na goed doorzetten van Dimitri belandt de bal bij Dennis van Westerlaak, die via mooie pass van Wesley keurig de 0-1 in de linkerhoek schiet. Top aanval!

7 minuten later zie ik een mooie combinatie tussen Wesley en Damion….Wesley schiet over.

We zijn sterker en dat betaalt zich uit in de 32e minuut. Wesley weet Robin vrij te spelen, die vanaf links keihard uithaalt. De keeper van Olympia blokt zijn schot maar niet goed genoeg. Onze alerte Dennis weet dit geblokte schot juist in te schatten en scoort via zijn linkerborst de 0-2. Lekker hoor!

Hierna moet Olympia wel aan de bak en dat doen zij dan ook. Een vrije trap van hen wordt (voor ons gelukkig) tegen de lat geschoten en er wordt zelfs op de buitenkant paal gekopt.

Daarna is er nog een beste kans voor onze tegenstander. Wederom een kopbal….maar ja wij hebben Sander op de goal staan….klemvast voorkomt hij een tegentreffer.

Met een 0-2 voorsprong gaan we de rust in.

Na de rust is er in de 47e minuut een vrije trap van Leroy, die Robin op maat weet te bereiken. Robin geeft hard voor op Damion. Helaas weigert de keeper van Olympia mee te werken, er wordt niet gescoord.

Dit gebeurt wel een paar minuten later als Robin vanaf een metertje of 20 een vrije trap mag nemen. De bal belandt in de linkerhoek, 0-3.

Nadat Olympia wat tegengas heeft gegeven door naast te schieten is daar onze 1e wissel. Dimitri gaat eruit en Angelo Kramers vervangt hem.

We zitten in de 61e minuut als Wesley geweldig mooi inkopt uit een corner van Robin. Er staat een verdediger van Olympia op de lijn om de 0-4 te voorkomen. Hierna is Olympia aan de beurt. In minuut 70 weten zij voor een leegstaand goal over te schieten en 9 minuten later tikt Sander een schot van uit de linkerhoek.

Olympia scoort dus niet, maar dat doen wij wel. Vanaf rechts zie ik een opstormende Robin, wat een rush zeg! Hij passt geweldig mooi op Angelo, die keurig de 0-4 links erin knalt, we zitten op dat moment in de 80e minuut.

Trainer Bert besluit daarna nog een wissel toe te passen. Damion wordt vervangen door Cumali. Even daarna laat Sander zien dat hij in 1-tegen-1 situaties niet te passeren is, wat een geweldenaar is hij toch, hij voorkomt een tegendoelpunt.

Eén minuut voor tijd krijgen we nog een geweldige kans om te scoren als Robin vanaf links een bal panklaar weet voor te geven op Cumali. Deze Cumali denkt via een leuke hakbal te scoren. Dat gebeurt dus niet en daar gaan we het nog later nog wel eens over hebben…..eerst moet de scheidsrechter af fluiten en dat doet hij dan ook na 90 minuten.

Een verdiende overwinning na een goede 1e en rommelige 2e helft. Na dit resultaat staan we 2e op de ranglijst. Niet slecht toch?

Man of the match? Vandaag zag ik een goed spelende Jelle Bakker. Ik zag Sander wederom in bloedvorm. Ik zag ook Dennis enorm veel meters maken en 2x scoren. Verder zag ik Leroy goed spelen. Wesley deed het zoals altijd weer goed en ach zo kan ik nog wel even doorgaan. Achterin stonden 2 bikkels. Mike de Graaf en Mehmet. Zij vielen mij het meeste op. Wat een inzet en karakter! Tja en dan moet je kiezen…….ik kies voor Mehmet!