Robin van den Brom trefzeker tegen Hees

SONY DSC

SONY DSC

Vorige week ging de wedstrijd tegen Hees niet door (vanwege een scheidsrechter die niet kwam opdagen), maar in de herkansing sloeg Robin van den Brom alsnog keihard toe. Met een loepzuivere hattrick stond onze spits gisteren aan de basis van een terechte 4-1 overwinning. Bert de Ruiter, onze verslaggever ter plaatse, maakte het volgende verslag.

Pupil van de week Aymen voorspelt een overwinning voor Cobu Boys. Zijn vader zet er zelfs een kratje bier op tijdens de wedstrijdbespreking, dit moet gewoon lukken!

We zijn net 3 minuten bezig als Robin van den Brom een corner neemt, die net niet ingekopt wordt door Damion De, het scheelt een haartje!

In de 5e minuut speelt Damion op Wessel Schmidt, die over schiet.

In minuut 13 is het raak. Dimitri van Dam onderschept de bal van een verdediger van Hees en geeft keurig op Wessel, die de 1-0 binnen schiet. Dat smaakt naar meer! Het wordt smullen in de 22e minuut, een schitterende aanval. Vanaf rechts geeft Damion op Robin, die keihard raak schiet. Een doelpunt uit het zogenaamde ‘boekje’, lekker hoor.

Een minuutje later moet Sander van Andel aan de bak. Hij stopt (zoals we van hem gewend zijn) de eerste echte serieuze doelpoging van onze tegenstander.

We zitten inmiddels in de 26e minuut als Wessel vanaf links een corner neemt. De bal belandt bij Wesley Lans, die via een mooi hakballetje bijna de 3-0 scoort. Bijna, net niet dus. 6 minuten later is het wederom ‘net niet’ als Robin vanaf links op snelheid zomaar twee tegenstanders achter zich laat en passt op Damion. Damion kan er ‘net niet’ bij. Wie er ook ‘net niet’ bij kan is Sander in de 34e minuut. Uit een corner weet Hees namelijk te scoren, 1-2.

Het is 2 minuten later als Leroy Baum vanaf rechts opkomt en geweldig mooi voorzet op Robin, die liggend op de grond de 3-1 scoort. Wat een mooie goal zeg!

in de 43e minuut moet onze, ook vandaag weer, goed spelende Wessel het veld geblesseerd verlaten. Cumali Karaman vervangt hem. Na 49 seconden heeft hij al een gele kaart te pakken, onbegrijpelijk maar (helaas) waar! Even daarna geeft Robin nog een balletje op maat aan Dimitri. Helaas schiet onze Dimitri over. Opeens uit het niets…….de scheidsrechter fluit keihard, we schrikken ons het leplazerus! Hij vindt het tijd om een pauze van 15 minuten in te lassen. Dat gaan we dan maar doen hè.

We gaan de 2e helft in……….

Na een minuut is er een schot van Hees, dat een ietsie pietsie over de lat van Sander gaat (een metertje of 30)..gelukkig hebben we Victor Bongers beschikbaar die gewend is om in bomen te klimmen, hij weet deze bal binnen een paar minuten uit de boom te vissen.

We zitten in de 56e minuut als Wesley iemand een hattrick gunt. Robin dus, hij scoort de 4-1.

In minuut 64 laat Sander maar weer eens zien dat hij een geweldige keeper is. 1 op 1 met de spits van Hees…..wie wint?……Sander natuurlijk!

4 minuten later…..de mooiste aanval van deze wedstrijd…..ik kon het allemaal niet bijhouden, het ging zo snel….het was ’tikkie takkie’ waar Damion, Wesley en Dennis bij betrokken waren . Dat Robin deze aanval niet met een doelpunt afmaakte…zoooooo jammer.

Daarna volgt er een wissel. Dimitri (speelde een puike pot vandaag) gaat eruit. Jelle Bakker vervangt hem. In minuut 77 schiet Cumali net naast. Daarna zijn er nog kleine kansjes voor ons om de score verder uit de bouwen. In minuut 79 een omhaal van Wesley op aangeven van Robin en Cumali in minuut 85 op aangeven van Jelle, zijn schot is helaas te zacht. Na 90 minuten vindt de scheidsrechter het welletjes…..hij fluit af!

Een verdiende overwinning voor onze jongens. Er werd goed strijd geleverd en bij vlagen werd er ook nog goed gevoetbald, wat wil een mens nog meer? Vandaag heel veel plusjes voor Lambert Bax, Leroy, Mehmet en Mike. Dat stond als een huis achterin. Met Sander als sluitpost, foutloos keepte hij weer. Man of the match? Mehmet, Mike of Robin?

Ik ga voor Robin, de man van de hattrick!