Cobu Boys blijft spelen en trainen op kunstgras

Na overleg met de gemeente Amersfoort, het SRO (verantwoordelijk voor de plaatselijke sportaccommodaties) en de andere lokale voetbalclubs heeft het bestuur van Cobu Boys besloten voorlopig ‘gewoon’ op kunstgras te blijven voetballen. Mocht het nieuwe onderzoek van het RIVM, dat momenteel wordt uitgevoerd, tot nieuwe inzichten leiden, dan zal het bestuur passende maatregelen nemen.

Aanleiding voor de discussie over kunstgras is een uitzending van het televisieprogramma Zembla, dat begin deze maand aandacht besteedde aan het gebruik van rubbergranulaat op kunstgrasvelden. Volgens een aantal deskundigen, dat in het programma aan het woord kwam, is een bepaalde stof in deze rubberkorrels mogelijk kankerverwekkend.

De KNVB houdt vooralsnog vast aan de resultaten van eerder onderzoek, waarbij rubbergranulaat als veilig werd bestempeld.
kunstgras

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)