B1 knap derde op AVK

Onze B1 heeft een buitengewoon knappe prestatie geleverd door op het Amersfoorts Voetbal Kampioenschap (AVK) als derde te eindigen. De ploeg hield zich afgelopen zaterdag knap staande in een deelnemersveld dat vooral bestond uit hoger spelende teams. Hieronder het verslag van leider Bart de Graaf.

Aangezien Cobu Boys B1 derde klasse speelt, werd het wel een mooie uitdaging. Wij waren ingedeeld bij CJVV B1 (kampioen tweede klasse), thuisclub VVZA B1 (promotie vanuit tweede klasse) en Amsvorde B1 ( kampioen tweede klasse).

Op de speeldag zelf moesten we nog flink improviseren door enkele onverwachte afzeggingen. Gelukkig waren enkele spelers bereid mee te doen. Top mannen (Ryan,Lars, Suleyman en Tristan)! Onze dank is groot voor jullie bereidwilligheid en inzet.

In de eerste wedstrijd kwam VVZA B1 goed uit de startblokken. Er waren verschillende gevaarlijke momenten voor ons doel, maar we bleven overeind. Naarmate de tijd verstreek, kregen wij meer grip op onze tegenstanders. Na een mooie aanval scoorde onze keihard werkende back Wesley de 1-0.

Na nog enkele kansen van onze kant blies de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De eerste drie punten waren binnen. Een mooi resultaat.

Na een rustpauze van een half uur konden wij de degens kruisen met Amsvorde B1. Deze ploeg was enorm rap in de omschakeling en technisch beter dan wij. We hielden lang stand, maar vlak voor tijd maakte Amsvorde de verdiende (en winnende) treffer. Het mooie was wel dat wij lang stand hebben kunnen houden als team.

Door de andere resultaten in de poule hadden wij tegen onze laatste tegenstander, CJVV B1, genoeg aan een gelijkspel om ons te plaatsen voor de kruisfinales.

Al snel waren wij de betere ploeg. Na 15 minuten zetten wij een mooie aanval op, die door Illie met een doelpunt werd afgerond. Een minuut voor tijd maakte CJVV gelijk. In de laatste seconde redde Mink onze ploeg door een bal van de doellijn te halen, waardoor we ons plaatsten voor de halve finale. De vreugde was groot bij de spelers, supporters en begeleiding. Een prachtig resultaat voor onze jongens.

In de halve finale wachtte hoofdklasser Hoogland B1. Deze ploeg was een maatje te groot voor ons en won met 2-0.

In de strijd om de derde plaats mochten we het opnemen tegen Amsvorde. We wilden hoe dan ook winnen om een hobbelig en bobbelig seizoen met een goed gevoel af te sluiten.

We speelden dichter bij elkaar dan in de eerste wedstrijd tegen Amsvorde, gaven minder ruimte weg en hielden knap stand. Af en toe hadden we ook een gelukje, maar door knap als team te presteren bleef het 0-0. Penalty’s moesten nu de beslissing brengen. Na een gelijk opgaande strijd mocht Tristan de beslissende strafschop nemen. Je kon een speld horen vallen. Tristan legde aan en een tel later ging heel Cobu Boys uit zijn dak.

Door deze penalty te benutten waren wij derde geworden op het AVK. Een prestatie waar je U tegen mag zeggen. Een teamprestatie van formaat tegen allemaal hoger spelende elftallen. Mooi om zo af te sluiten . Het eerste AVK en dan wordt dat kleine cluppie uit Zielhorst zomaar derde.

Ik wil iedereen bedanken voor de hulp en steun tijdens het gehele seizoen en dit AVK.

 

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)