Jeugdtoernooi 4 juni 2016

Vandaag staat er een toernooi voor de A-, B- en C-elftallen op het programma bij Cobu Boys. Altijd spannend, zeker voor de commissie die zo’n toernooi moet voorbereiden. ‘Zonnig weer met kans op een bui’,voorspelt het KNMI. Dat geeft hoop.

Het eerste ‘buitje’ valt al vroeg. Op het allerlaatste moment horen we dat een vereniging niet komt opdagen. Het hele toernooischema moet om! Geen paniek hoor. Dat wordt gewoon geregeld bij de Cobu Boys. Piet Ouwerkerk flanst in een poep en een scheet een nieuw wedstrijdschema in elkaar en iedereen is weer gerustgesteld.

In de partytent worden de eerste broodjes hamburgers gebakken en worden lootjes ge- en verkocht. Op de vier velden fluiten enthousiaste scheidsrechters en vlaggen de grensrechters met tranen in de ogen van geluk. Ja zo’n toernooi is gewoon genieten! En dan is er plotseling een actie van Opa Arie! Zijn kleinzoon scoort! Opa Arie is zo enthousiast dat hij bij het juichen per ongeluk Oma Ali vol in het gelaat treft. Gelukkig is de EHBO snel ter plaatse en kunnen Opa Arie en Oma Ali volgende week gewoon hun 60-jarige bruiloft vieren.

Alle gekheid op dat bekende stokkie……

Vandaag zag ik de volgende personen als scheidsrechter optreden. De trainer van ons eerste elftal, Bert van den Brom. Verder selectiespelers als  Robin van den Brom, René van der Vorst, Leroy Baum, Damion De en Volkert van de Bres. Klasse gewoon en dus heel erg bedankt!

Ik zag nog meer vandaag. Zo zag ik ‘Elsje, Fiederelsje, zet je klompjes bij ’t vuur’ relaxt blijven als er plotseling iets aangepast moest worden in het wedstrijdschema. Ik zag ook dat Rein van der Laan zijn uiterste best blijft doen om de buitenspelregel te begrijpen. Verder zag ik Karin van Putten als een achterlijke met zweet op haar voorhoofd, hamburgers bakken en Irene een netje voor de ballen van de A1 weten te regelen.Ik zag ook dat  Marjo Rem de inloopshirts van ons 1e elftal ‘zomaar’ uitleent aan Leroy en dat Marjon Boshuizen het helemaal begrijpt dat je een visitekaartje bent voor de club als je je inleeft en je sociaal opstelt, top! Ach, ik zag zoveel vandaag en ook een hoop niet. Feit is dat ik een mooie dag had en dat ik dit te danken had aan al die geweldige vrijwilligers van onze vereniging. Topdag dus, iedereen bedankt!

Leave a Comment

(required)

(required)