Krasse Knarren naar SVM Schietveter toernooi

Met goede moed reisde het team “Zwart” van de Cobu Boys Krasse Knarren naar de velden van SVM in Maartensdijk. De heenreis voorspelde niet veel goeds, want de hemelsluizen gingen onderweg flink open. Maar gelukkig werd het snel droog. Onder de “bezielende” leiding en coaching van John van der Ziel gingen wij de 1e wedstrijd tegen SVM in. Met bij de tegenpartij 2 dames in het veld was het even wennen, maar na vloeiend veldspel opende John de score. Sommige hadden het vizier nog niet op scherp (Manfred), maar gelukkig hadden wij the fabulous Neal die vanavond echt op dreef was en onze teamtopscorer werd met 4 goals.

Met een mooie winst van 3-1 gingen wij met een goed gevoel de strijd aan tegen Eemnes. Zij waren qua veldspel de betere, maar de kansen waren gelijk verdeeld. Helaas konden wij na de harde knallen van Aart en John de afstuiterende ballen van de keeper en paal niet verzilveren. Het werd 2-1 voor Eemnes. Maar wel met een mooie goal van onze Rudolf! Daarna derby tegen CJVV met Bert en Frank aan de overzijde. De scores gingen heen en weer, maar 1 minuut voor tijd stonden wij met 2-1 voor. CJVV kreeg het toch voor elkaar om onze goed keepende Jos te kloppen en er nog 2-2 van te maken. Op doelsaldo werden wij 2e in de poule.

De laatste wedstrijd was de strijd om de 3e plaats. Valleivogels had een goed team, maar op wilskracht maakte wij een 2-0 achterstand weer goed (met op het laatst een goal van Aart na een goede pass van John). Helaas scoorde Valleivogels in de laatste minuut de winnende goal (3-2).

Moraal van het verhaal: wij moeten eigenlijk 1 minuut korter spelen!

Met een 4e plaats kunnen wij terugkijken op een geslaagd toernooi. En afloop vloeide het gerstenat weer rijkelijk. Altijd gezellig daar bij SVM!

Groetjes,

Manfred

Schietvetertoernooi SVM Maartensdijk 18 mei 2016

 

Cobu Boys ROOD wordt VIJFDE!!

 

Woensdag 18 mei togen twee “Krasse Knarren”-teams van Cobu Boys naar Maartensdijk voor het jaarlijkse Schietvetertoernooi: Cobu Boys ZWART en Cobu Boys ROOD.

Cobu Boys ROOD bestond uit Arie van Bemmel, Jos Berendse, Danny Broodkoorn, Dennis van Diermen (keeper), Jan Ligtermoet, Eric Meijer, Piet Ouwerkerk, Herman van de Vlasakker en Rini van de Bor (leider).

De eerste wedstrijd was tegen een team van SVM.

Onze tactiek was vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk: met veel inzet proberen echt te voetballen gesteund door onze opstelling: Dennis als betrouwbare sluitpost, de onverzettelijke verdedigers Arie, Dennis en Piet, de dirigerende middenvelders Herman en Jos en de lopers Jan en Eric in de voorhoede.

En de tactiek lukte wonderwel: Veel kansen werden niet gecreëerd, maar Herman kon zich eenmaal goed vrijspelen en we weten van de trainingen op woensdagavond dat je Herman niet moet laten schieten: 1-0!!

En daarmee werd de eerste wedstrijd gewonnen.

In de tweede en derde wedstrijd (tegen Voorwaarts en de latere toernooiwinnaar Valleivogels) waren onze tegenstanders een maatje te groot: hoewel wij speelden voor wat we waard waren, verloren wij kansloos: 0-3 en 2-4 (met doelpunten van Jan en Jos).

Tot slot volgde nog een wedstrijd om de vijfde en zesde plaats tegen CJVV (met Cobu Boys gastspelers Bert Overeem en Frank Strijbosch).

In een gelijk opgaande wedstrijd kwamen we op voorsprong dankzij alert reageren van Jan bij een goede aanval: 1-0 (Jan was daarmee onze topscorer!); maar helaas wist CJVV nog gelijk te maken: 1-1.

Omdat beide teams meer trek hadden in de derde helft dan in het nemen van penalty’s, bleek Cobu Boys ROOD vijfde te zijn geworden.

De derde helft was een gezellig einde van een leuke voetbalavond….en Rini: bedankt voor het leiden van het team.

 

Namens Cobu Boys ROOD, Eric Meijer.

Leave a Comment

(required)

(required)