Cobu Boys 1 – Oranje-Wit 3-0

Het eerste elftal is op jacht naar een periodetitel.  Na de 0-16 overwinning van vorige week wacht ons hekkensluiter Oranje-Wit; dat moet toch lukken?

In de 4e minuut neemt Robin van den Brom een vrije trap. Angelo Kramers kopt door op Tim Govers, die de buitenkant van de rechterpaal weet te raken.

In de 6e minuut kapt Robin na een voorzet van Jelle Bakker een aantal tegenstanders uit om vervolgens over te schieten.

Een minuutje later schiet Jelle zelf, maar de keeper van Oranje-Wit zit hem in de weg.

In de 20e minuut is het wel raak. Tim Govers passeert een paar spelers en geeft de bal op Angelo Kramers, die Tim assisteert om de 1-0 te scoren.

Vijf minuten later verschijnt Robin na een actie van Matthijs Voost en Tim vrij voor de keeper, maar zijn schot gaat naast.

Nog een minuutje later, in de 26e minuut van deze wedstrijd, schiet Angelo, na goed doorzetten van Jasper van der Bijl de 2-0 binnen.

Kansen genoeg in deze eerste helft. In de 28e minuut schiet Tim over en in de 40e minuut schiet Robin, het is zijn dag niet vandaag, ook over.

We gaan rusten met een 2-0 ruststand.

De trainer gaat wisselen.  Dimitri van Dam eruit en Nick Giesbers komt erin.

De tweede helft van deze wedstrijd laat ons hetzelfde beeld zien. Robin krijgt tot twee keer toe de kans om te scoren. Een strakke voorzet van Boris Bunnik belandt bij de aanvoerder, maar hij schiet tegen de keeper aan. Ook in de rebound faalt hij.

In de 51e minuut is het wel raak. Een voorzet van Boris komt terecht bij Robin, die Nick keurig de 3-0 laat scoren.

Vier minuten later geeft Matthijs Voost een voorzet op maat aan Robin, die -met alleen de keeper voor zich- mist.

In de 60e minuut heeft Robin vette pech als de keeper van Oranje-Wit met een geweldige redding zijn vrije trap uit de rechterhoek weet te stompen.

Als Robin 2 minuten later zo hoog en hard over schiet dat de bal op de A1 belandt en een kettingbotsing veroorzaakt, weten we het zeker: dit is zeker niet zijn dag. Vier minuten later wordt dit bevestigd. Op aangeven van Luuk Fugers schiet Robin naast.

Na een wissel, Matthijs eruit en Alex Muzerrie erin, schiet Tim, op aangeven van Luuk, over.

In de 80e minuut nog een wissel. Jasper, die een geweldig goede wedstrijd speelde, wordt vervangen door Milan van Valkenhoef. Twee minuten later is het Robin die tegen de keeper aanschiet.

Tim krijgt nog een goede kans en Robin….hij ook…weer een kans……hij schiet over.

In de 89e minuut weet Angelo nog de lat te raken vanaf 20 meter.

Wat een kansen hadden we vandaag zeg. Ja en er was iemand die best had moeten en mogen scoren. (soms zit het mee, soms zit het tegen)

Een verdiende overwinning. Man of the match….altijd spannend. Vandaag maakten Jasper, Boris en Jelle indruk op mij.

De winnaar……Jelle Bakker…..wat een inzet en passie…..gefeliciteerd!

P.s. ondanks de gemiste kansen was het wel een goede pot voetbal, wederom genoten!.

Voorafgaand deze wedstrijd speelt ons tweede elftal tegen TOV 4. Het is onze penaltykiller Achie Bensalah die ons in de eerste helft op 1-0 schiet.

Het is dezelfde Achie die, op aangeven van Jelle Tilma, de 2-0 scoort. Willem Teunissen maakt er 3-0 van na een geweldige vrije trap vanaf een metertje of 30, de bal krult mooi in de kruising. Daarna moet uw verslaggever de voorbespreking van het 1e elftal bijwonen. Als hij daarna het scorebord bekijkt, is het opeens  3-2!

Daar moet wat misgegaan zijn. Opeens ziet hij Victor Bongers iets doen wat hij niet begrijpt. Jurrien Nieman speelt de bal terug op hem en hij, Victor dus, maakt een beweging,  en daar is ook alles mee gezegd, 3-3! Als even daarna TOV via een counter de 3-4 scoort kun je stellen dat wij deze wedstrijd aardig uit handen hebben gegeven!